25 Ekim, 2009

Film: Kan Arzusu

Pazar, Ekim 25, 2009 Gönderen Berna Arslan , , , , , yorum yok

Filmekimi biterken bir filmi daha izlemiş bulundum: Güney Koreli yönetmen Chan-wook Park'ın Türkçe'ye "Kan Arzusu", İngilizce'ye de "Thirst(Susuzluk)" diye çevrilen filmini. Şiddet ve cinsellik öğeleri yüzünden 18+ uyarısı ile gösterilen filmin konusu ve bu konuya getirdiği bakış açısı oldukça ilginçti. Ancak, kanlı görüntüler biraz fazlaydı diyebilirim. Festival filmlerinde ara verilmediğinden, izleyicinin kendini toplayıp bir nefes almasına da fırsat kalmamış oldu.

Fragmanını buradan izleyebileceğiniz filmin konusu kısaca şöyle: Genç bir rahip gönüllü olarak EV hastalığı üzerinde deney yapılan bir çalışmaya katılır. 500 gönüllü arasında hastalıktan kurtulan tek kişi olur. Bunun üzerine bir mucizeye dönüşen rahipten muhtaç kişiler duaları ile durumlarına destek olmasını isterler. Bu çağrılardan birine cevap veren rahip, yardım ettiği kişinin çocukluk arkadaşı olduğunu farkeder. Arkadaşının karısıyla bir yakınlaşma yaşayan rahibin vücudunda hiç beklenmeyen ilginç bir değişim vardır. Hastalığını yenebilmek için devamlı olarak kana ihtiyacı vardır, insan kanına.


Vampirliğe yeni bir boyut getiren filmimiz, yaratıcı bir bakış açısıyla konuya eğiliyor. Tek sorun, kanlı sahnelerin detaylı gösterilmiş ve uzun tutulmuş olması diyebiliriz. Şu anda imdb'de izleyicilerden 7.6/10 puan almış durumda.

0 yorum: