20 Aralık, 2009

Film: Büyük Umutlar

Pazar, Aralık 20, 2009 Gönderen Berna Arslan , , , yorum yok

Büyük Umutlar filmini sinemada izleyeli 11 seneden fazla oldu. Filmi çok net hatırlayamıyordum, bazı sahneler daha canlı olarak hafızamda kalmıştı. Ancak Titanic'ten kısa bir süre sonra gittiğimi hatırlıyordum, imdb'den öğrendiğime göre Titanic ile Büyük Umutlar'ın vizyona girme tarihleri arasında iki ay varmış Türkiye'de. O zaman izlediğimde çok da beğenmemiştim filmi, ancak bayağı ilgimi çeken bir şarkısı vardı: Life in Mono. Geçenlerde bu şarkı aklıma geldiğinde, bari filmi de tekrar izleyeyim dedim.


Tekrar izleyince beğendiğim bir film oldu. Öncelikle yaratılan atmosfer ve mekanlar çok başarılı bence. Oyuncular da aynı derecede iyi. Başrollerde Gwyneth Paltrow, Ethan Hawke, Anne Bancroft ve Robert de Niro var. Yeşil tonlarının mekanlara ve kostümlere hakim olduğu bu film, daha önce birçok kez sinemaya uyarlanmış
Charles Dickens'ın aynı adlı romanından. Orjinal ismi Great Expectations olan romanı yıllar önce bir gazete vermişti, ben de filmden sonra okumaya heveslenmiş, ancak romanla film arasında pek bir ilişki görememiştim. Wikipedia'dan romanın konusunu araştırdım ve hikayenin 1812 yılında başladığını öğrendim. Filmdeki hikaye ise günümüze uyarlanmış, 70'lerde başlıyor. Romanın ana hatlarına sadık kalmış denilebilir film için, ancak birçok değişiklik söz konusu.

En başta bahsettiğim şarkıyı
buradan dinleyebilirsiniz, bunun dışında filmin müziklerini bayağı beğendim. Genelde Shakespeare uyarlamalarıyla ünlü İngiliz sanatçı Kenneth Branagh ile birlikte çalışan Patrick Doyle filmin müzikleriyle ilgilenen kişi. Filmin fragmanına ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

0 yorum: