14 Ocak, 2010

Film: Soul Kitchen

Perşembe, Ocak 14, 2010 Gönderen Berna Arslan , , , , yorum yok


Soul Kitchen deyimini Fatih Akın'ın filminden önce bir The Doors parçası olarak tanımıştım. Şarkıyı ilk duyduktan sonra sözlerini aramaya girişince ne anlama geldiğini de pek çözememiştim.

Şimdi ise Fatih Akın'ın son filmi olarak vizyona girdi Soul Kitchen. Bugün izleme fırsatı buldum ve de beğendim.
Duvara Karşı gibi çarpıcı bir film bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir ama gayet eğlenceli, sıcak ve değişik kültürlerin biraradalığının temsil edildiği bir filmdi.


Konu yine
Almanya'da geçiyor. Bu sefer Türkler yerine Yunanlar başrolde, zaten çok da farketmediği aşikar. Birol Ünel'in rolü pek fazla sayılmaz, ancak etkili. Uğur Yücel'in de kısacık ama eğlenceli bir sahnesi var. Bunun dışında başrollerde senaryoda da emeği geçmiş Adam Bousdoukos ve Alman sinemasında sık sık karşılaştığımız Moritz Bleibtreu var.

Akın'ı bekleneni veremedi diye eleştirmek fikrimce biraz yersiz, kendisi bu film ile başka bir tarzı denemiş ve ortaya eğlenceli, güldüren ve samimi bir film çıkmış. Küçük bir not daha: Filmin sonunda oyuncuların ve ekibin tanıtımı ve grafikler çok hoşuma gitti. Aşağıdaki resimde bunun bir örneğini görebilirsiniz. Ayrıca filmde kullanılan müzikler de yine çok kültürlü ve güzeldi.



"Let me sleep all night in your soul kitchen"

0 yorum: