06 Nisan, 2010

Film: Julie & Julia

Salı, Nisan 06, 2010 Gönderen Berna Arslan , , , , 2 yorum


29. Uluslararası İstanbul Film Festivali 'nde Julie & Julia adlı filmi izledim bugün. Oldukça sıcak, genel olarak izleyiciyi neşelendiren bir filmdi. Filmde gerçek hayattan alınmış iki paralel hikaye anlatılıyordu. Biri 1949 yılında başlarken, biri günümüzde geçiyor. Başrollerde Meryl Streep ve Amy Adams var. Meryl Streep her zamanki gibi harikaydı, zaten bu rolü ona 16. Oscar adaylığını getirmiş.
Filmin yönetmen ve senaristi ünlü romantik komedilerden tanıdığımız Nora Ephron. Ephron'un daha önce "Mesajınız Var" (You've Got Mail), "Sevginin Bağladıkları" (Sleepless in Seattle) ve "Harry Sally'le Tanışınca" (When Harry met Sally) gibi filmlerde imzası bulunuyor.

Filmin konusu kısaca şöyle:

İlk hikaye, Julia Child adında bir kadının hikayesi. Kendisi Fransız mutfağını Amerikalı ev hanımları için tanıtan önemli bir kişilik olarak tanıtılıyor.
İkinci hikaye ise Julie Powell adında, bir roman yazmaya başlamış ama bitirememiş, hayatından memnun olmayan bir kadının, yemek yapma tutkusu hakkında bir blog yazmaya başlamasını anlatıyor. Her gün Julia Child'ın önerdiği tariflerden birini veya birkaçını deniyor ve düzenli olarak bloguna deneyimlerini yazıyor.

İki kadının hayatında da bazı paralellikler görüyoruz. Mutlu bir evliliğe sahipler. Yapmayı en çok sevdikleri iş hakkında bir kariyer ediniyorlar. Ve belli zorlukları aşıyorlar. Filmin fragmanına
buradan ulaşabilirsiniz.




Üstteki resimde oyuncuların canlandırdığı karakterlerin gerçek hallerini görebilirsiniz.

2 yorum:

BaSak dedi ki...

Filmi gecenlerde izledikten sonra youtube'dan Julia Child'in omlet yaptigi bir videoyu da seyrettim. Kullandigi tereyagiyla iki tencere pilav yapilabilir :) Meryl Streep'in oyunculugunu asiri bulmustum ama Julia'yi gordukten sonra birebir yansittigini anladim.

BBÖ dedi ki...

Ben de bir izleyeyim bakayım.