25 Nisan, 2010

140 - Garipçe Köyü'ne Bir Gezi

Pazar, Nisan 25, 2010 Gönderen Berna Arslan , , 1 yorum



Bugün İstanbul sınırları içinde bulunan Garipçe Köyü adında bir yeri ziyaret ettik. Hakkında iyi şeyler duyup merak ettiğimiz köy, ufak ve deniz kenarında. Sarıyer'den 150 numaralı otobüse binerek yarım saatte ulaşabilirsiniz. Keyifli bir yolculuk, çünkü şehirden uzaklaşıp yeşillikli yollardan geçerek gidiyorsunuz. 

Ulaştığımızda Asma Altı adlı sevimli bir yerde açık büfe kahvaltı yaptık. Oldukça kalabalıktı. Kahvaltıdan sonra etrafı keşfedelim dedik. Küçücük bir köydü, ancak hevesiniz varsa doğası ile içiçe uzun zaman geçirebilirsiniz. Girişin sağ tarafında yüksek bir yerde gördüğümüz bir kaleye gözümüzü dikip, otların arasından oraya giden kendimizce bir yol bulduk. Kaleye ulaştığımızda uçurtma uçuran bir baba kızın yanından geçerek kalenin içine girerek pencerelerinden görülen güzel manzaranın tadını çıkardık. 

İlginizi çekiyorsa ev yapımı salça, reçel, peynir, ekmek gibi ürünleri satın alabilir, istiridyelerden yapılmış değişik takılar bulabilirsiniz.

Köyün sitesine buradan ulaşabilirsiniz. İstanbul'da yaşayanlara haftasonu için güzel bir kaçamak olabilir.

1 yorum:

öBeK dedi ki...

Boğaz kıyısındaki en şirin görünümlü yer. Ben hiç gitmedim ama bir tekneyle önünden geçerken görmüşlüğüm var, bir de Anadolukavağı tarafına yolum düşünce gözüme takılır hep, karşı kıyıdaki Garipçe. Rumelikavağı ve Rumelifeneri arasında. Orda Boğaz Karadeniz'e açılıyor. Ufacık bir koyu var, ufakça da bir kalesi. "Garipçe" ama güzel bir köy