27 Nisan, 2010

141 - Bir Fantastik Komplo Teorisi / Windows'ta Neden Con İsminde Klasör Açılmaz

Salı, Nisan 27, 2010 Gönderen Berna Arslan , , 1 yorum

Milletçe pek sevdiğimiz komplo teorilerinden bir tanesini yeni duydum, kelimeler kifayetsiz kalıyor, paylaşmak istedim. Teorimiz, Windows işletim sisteminde neden "con" isminde bir dosya açılamadığı ile ilgili. Eh elbet dünya üzerindeki tüm dillerin kökeni nasıl Türkçe'ye dayanırsa, con adlı dosya oluşturulamamasının sebebi de bir şekilde bize bağlanıyor.  

Efsanemiz şöyle: Simgesi con olan contorium adında bir element var, numarası 90, periyodik tabloda toryum adında geçiyor, çünkü cetveli kuran biliminsanı Mendeleyev'e Rus hükümeti tarafından baskı yapılmış bu numaralı yeri boş bırakması için, ama o bir "cinlikle" buraya toryum elementini koymuş. Bu element radyoaktif, kütle numarası 364.7. Element, Manisa'da çıkarılıyor, buradan 364.7 km kuzeye gidiyoruz, bir bakıyoruz İstanbul boğazına gelmişiz. Ee, elementin de dünyada en yoğun bulunduğu yer boğazın dipleri. İşte şimdi anlıyoruz neden "ecnebilerin" buraya yakın yerlerden ev aldıklarını, Dubai kuleleri sebebiyle diplerde araştırma yaptıklarını vs. 

Son olarak bu efsaneyle ilgili yayılan bir mailden birkaç cümle alıntı yapmadan duramayacağım, çünkü benim anlatmam aynı tadı vermeyecektir:
  • lütfen bu yazılı metni tüm tanıdıklarınıza iletin ve ülkemizden toprak satın almak isteyen yabancılara ve güya turistik gezi amaçlı boğazı gezen ecnebilere şunu söyleyin: "you will never have our mineral of contorium! we are aware of the danger!" (asla mineralimize sahip olamayacaksınız, tehlikenin farkındayız.)
  • contorium isimli dosya açilamamasinin sebebinin "console"un kisaltmasi olduğuna dair mossad ve cia güdümlü açiklamalar var.
  • bir sene sonra çikan windows 95 işletim sisteminde con isimli klasör açilamadiği gibi contorium'un izotoplari olan com1 ve com2 de isim olarak açilamiyordu. sizce güya işletim sistemiyle alakali olan bu kisaltmalarin dosya klasör ismi bile olamamasi bir tesadüf müydü? elbette hayir. 
Şimdi bu teoriden sonra biraz da gerçeklere dönelim. Con isminde bir dosyayı Windows'ta açamıyoruz, çünkü bu bir "reserved word", yani bir nevi ayırılmış sözcük. Bunun gibi birçok başka kelime daha var: prn, aux, nul gibi. Bu tip özel sözcükler işletim sistemlerinde ve programlama dillerinde belirli kavramlara karşılık geldiğinden bunların kullanımı sınırlanmıştır. Teoriyi uyduran arkadaşların tıkandıkları bir yer de şu: Diyelim ki ABD, Bill Gates'i engelledi, Windows'ta con isminde dosya açılmıyor, peki Apple'ın kurucusu Steve Jobs? Mac OS'ta con isminde dosya açılabiliyor, bir kısıtlama bulunmuyor.

Son olarak: Neresinden tutsanız elinizde kalan bu teoriyle ilgili dolaşan maili şuradan okuyabilirsiniz. Bu arada toryumun kütle numarası da iddia edildiğinden başkaymış, hemen yanda görebilirsiniz.

1 yorum:

Halil Ahmet ÇAKIR dedi ki...

Konuyla ilgili olarak; http://ht.ly/1DMKj