29 Temmuz, 2010

Film: Başlangıç / Inception

Perşembe, Temmuz 29, 2010 Gönderen Berna Arslan , , , 4 yorum


Tatil dönüşü yaptığım ilk iş Warner Bros'un davetiyle Cevahir AVM sinemasında imdb'nin en iyi filmler sıralamasında 3.lüğü elde etmiş Inception / Başlangıç filmini izlemek oldu. Öncelikle bu kadar iyi puan almış olması filme olan merakımı artırmıştı, ben de merakımı gidermemek üzere filmin konusunu okumadan, sadece sloganına bakarak filmi izlemeye gittim.

Filmin yönetmeni aynı zamanda Memento, The Prestige (Prestij) ve The Dark Knight (Kara Şövalye) filmlerinin de yönetmenliğini yapmış olan Christopher Nolan. Başrollerde ise son zamanların başarılı filmlerinde gördüğümüz Leonardo di Caprio, Aşkın (500) Günü'nden hatırlayabileceğimiz Joseph Gordon-Levitt ve Juno filminde ana karakteri canlandıran Ellen Page var. Ayrıca Marion Cotillard ve Michael Caine de filmin oyuncuları arasında yer alıyor.

Film, senaryosu ile her daim tetikte olacağınızı ve zihninizin boş durmayacağını garantiliyor. Özellikle ikinci yarısında hız kazanan filmin konusu ise şöyle: Rüya görürken insanların bilinçaltındaki bilgilere erişmeyi mümkün kılan bir teknoloji geliştirilmiştir. Başroldeki kahramanlarımızın yer aldığı bir grup kişi de önemli bilgileri çalıp satarak para kazanmaktadır. Di Caprio'nun canlandırdığı Dom Cobb, sürdürdüğü hayat sonucu ailesinden kopmuştur ve bir suçlu olarak aranmaktadır. Kendisine ailesine dönmek üzere bir şans verilir, ancak bunun için son bir işi tamamlaması gerekmektedir.

Eğer Memento, Matrix gibi filmleri beğendiyseniz, bu filmi de beğenme olasılığınız yüksek. İzleyiciyi devamlı düşündürerek canlı tutan, hareketli bir film. En çok hoşuma giden sahnelerden biri de rüya aleminde fizik kurallarının geçerli olmayışında olabilecekler oldu. Film, yarın vizyona giriyor. Kaçırmayın derim, izledikten sonra da yorumlarınızı beklerim.

4 yorum:

phoibe dedi ki...

bence rüyada fizik kuralları gecerli oldugunda olanlar da cok güzel düşünülmüş, her ne kadar çekim hataları olabileceğinden şüphelensem de bazı sahnelerde:)
ama cok iyi bir filmdi, cok degisik bir bakıs acısı veriyor insana.

BaSak dedi ki...

Bugun seyrettim, daha cok ilgi bekliyordum acikcasi salon pek dolu degildi. Iyi filmdi ama ben aman aman etkilenmedim. Bir de yarattiklari dunyalarin daha fantastik olmasini beklerdim, en azindan Ellen Page'in karakterinin ogrenme asamasinda. Oyunculuklarsa oldukca basarili.

BBÖ dedi ki...

Herhalde yaz olduğundan daha az seyirci vardı. O öğrenme sahnelerindeki fantastik sahnelerin daha fazla olmasını ben de isterdim.

Konut Analizi dedi ki...

Bence Nolan amca akıl oyunlarını, aksiyonu, duygusallığı çok iyi bir kurguyla birleştirmiş.

/*Spoiler

Rüya içinde rüyalar ve rüya-gerçek ikilemleri çok süper olmuş.

*/