26 Eylül, 2010

204 - Aura

Pazar, Eylül 26, 2010 Gönderen Berna Arslan , , 1 yorum

Son yıllarda Batı kültüründe Doğu mistizminden ve kültüründen etkilenmek oldukça revaçta. Yoga, reiki, budizm ilgi gören kavramlar arasında. İlgi duyulanlardan biri de "aura" kavramı. Bu inanışa göre her insanı çevreleyen, aura adı verilen bir ışıma alanı var ve her insanın aurası farklı renkte. Aynı zamanda aura, kişiliğinize dair bilgi de veriyor.

Bu inanış birçok kültürde kendini gösteriyor, bunlar arasında İran, Hint, Budist kültürlerini sayabiliriz. Bundan şüphe duyanlara göre de aura görmek aslında birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bunların arasında sinestezi (bir duyu uyarıldığında birden fazla duyunun tepki vermesi; renklerin seslerini duymak gibi), görme sisteminde bozukluk, gözün yorulması, epilepsi vb. olabilir.

Televizyonda bu kavramı test etmek amacıyla iki program yayınlanmış. Bunların birinde aura okuyan bir kişinin karşısına, saydam olmayan bir paravanın arkasına vitrin mankeni ve insanlar oturtulmuş. Aura okuyucusu tüm paravanların arkasında insan olduğunu söyleyerek manken ve insanları birbirinden ayıramamış.

Bir başka programda ise okuyucunun karşısına tekrar bir paravan konmuş ve arkasında 5 kişi durmuş. Okuyucu bu kişilerin auralarını paravanın arkasından okuyabileceğini söylemiş. Daha sonra 5 kişi teker teker paravanın arkasından çıkmış ve okuyucudan bu kişilerin paravanın arkasında dururkenki yerlerini belirtmesi istenmiş. 5 kişiden ancak 2 kişinin yerini doğru bildirebilmiş.

ReikiTürk adlı sitenin aura renkleri hakkında dediklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kavrama inandığımı söyleyemeyeceğim, ancak eğer siz bu kavrama ilgi duyuyorsanız İngilizce bir kaynak burada, Türkçe olarak da yorumcu.com'un kaynağına buradan bakabilirsiniz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Canlı cansız herseyın aurası vardır yani canlı ve cansızı ayırt edememesi normal