08 Ekim, 2010

Hakkımda

Cuma, Ekim 08, 2010 Gönderen Berna Arslan 11 yorum

Bu bloga yazdığım ilk zamandan beri hakkımda bilgi vermeyi gerekli görmedim. Ancak ilgimi çeken bloglardaki yazıları okuduğumda yazarın profilini merak ettiğimi ve mevcutsa okuduğumu farkettim. Bunun üzerine -bugünün de doğumgünüm olmasını fırsat bilerek- hakkımda bir şeyler yazayım dedim.

Öncelikle bu blogu oluşturma fikri, çevremden duyduğum, araştırıp öğrendiğim, gazetede okuduğum, ilgimi çeken birçok bilgi kırıntısını bir süre sonra unuttuğumu düşünmem ve bunun önüne geçmek istememle başladı. Bu açıdan kendime bir faydam dokundu sanırım.

Bunun dışında bu bloga yazarak kendim hakkında da yeni bir şeyler keşfetmiş oldum. Yazdığım yazıların kategorileri, bana yıllar içinde ilgi alanlarımın değiştiğini gösteriyor. Örneğin eskiden sanat ve mitoloji ile daha çok ilgiliyken, şimdi psikoloji hakkında bilgi edinmek daha çok ilgimi çekiyor.

Çok kısaca hakkımda bilgi vermek gerekirse: 30'larımın başlarındayım, iyi bir okulda bana pek cazip gelmeyen bir mühendislik eğitimini tamamladıktan sonra, ilgilendiğim ve sevdiğim psikoloji alanında doktoramı tamamladım ve öğretim üyesi olarak çalışıyorum. Bilginin dünyadaki en değerli şeylerden biri olduğunu düşünüyorum ve buraya yazmak beni mutlu ediyor.

11 yorum:

biykbiyk dedi ki...

Ehm. Evet. Okuyoruz ilgiyle. :)

kemal dedi ki...

bence harika bir şey yapmışsın çok teşekkürler özellikle mayday i çok merak ediyordum valla...

Adsız dedi ki...

Ben bi Anadolu lisesinde okuyorum ve uluslararası Semep projesine katılacağım konumuz ise türkiyede farklı ırk ve dinlerin düğünleri sanırım sinagoga katılmıssınız acaba öğrenmek amacıylamı gittiniz konukmu oldunuz nerden izin alınabilir çekim yapmak için??

BBÖ dedi ki...

Merhaba,

Sinagoga konuk olarak katılmıştım. Ancak güvenlik önlemleri oldukça fazlaydı. Sanırım bombalı saldırıdan sonra böyle önlemlere ihtiyaç duyuldu. Düğüne girerken bayağı dikkatliydi sorumlu kişiler. O yüzden bilemiyorum böyle bir izin alıp alamayacağınızı. Ancak sinagogtaki görevlilere durumunuzu anlatıp onlarla konuşabilirsiniz. Galata Kulesi civarındaydı benim gittiğim sinagog. Orada sorarsanız zaten kolay bulursunuz. Yine Beyoğlu'nda Ermeni ve Rum kiliseleri var onlar da ilginizi çekebilir. Kolay gelsin, güzel bir proje. Tamamlanınca tekrar haber verebilirsiniz, ben de merak ettim.

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler...

nesquik dedi ki...

Evet, bilgi gerçekten dünyadaki en değerli şey. İnsanoğlunun amacı bilginin peşinden koşmak olmalı, insanlığın yükselen aydınlık çizgisi için :)

the fortunate one dedi ki...

Bilgiye deger veren insanlari gormek o kadar guzel ki!! Tesekkurler...

Adsız dedi ki...

Blogunuz çok ilgi çekici takip etmeye başladım.

Unknown dedi ki...

Bu tarz oluşumları hep takdire değer bulmuşumdur.Araştırıcı yapınızdan dolayı sizi tebrik etmek isterim.Sizi takibe başladım,yeni keşiflerinizi bekliyor olacağım.

Unknown dedi ki...

Tam da sizinki gibi bi amaçla, sizinkine yakın bir adla bir blog açmayı düşündüm. Acaba benden önce düşünen var mı derken rastladım sitenize :) Ne demeli? Ilk ben değilmişim, hüznünü; başkaları da var, sevincini beraber yaşadım:)

Berna Arslan dedi ki...

Merhaba,

İsterseniz blogunuza başlamadan önce burada konuk yazar olabilirsiniz. Sevgiler