07 Kasım, 2010

217 - Su, Elektrik, Doğalgaz Derken...


Son zamanlarda pek yazamamamın sebebini bir önceki yazımda belirtmiştim. Özetle son gelişmeler güzel, hızlı bir şekilde ev bulduk ve sıra kiracı olarak yapmamız gereken bazı işlere geldi. Daha önce kirada oturmadığımız için de bu konularda çok bilgili sayılmazdık ama öğrenmiş olduk. Ben de benim gibi deneyimsiz arkadaşlara öğrendiğim birkaç şeyden bahsetmek istedim, çünkü kendim de internetten araştırıp bu işleri yaptım.
Öncelikle kiracı olarak evin su, elektrik ve doğalgazını üzerinize almanız gerekiyor. Bunları yapmak için de ihtiyacınız olanlar işte şöyle:

Kira kontratı ve fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve tesisat/abone numarası (veya eski bir fatura). Ve tabii ki devletimiz bu işlemleri ücretsiz yapmayacağından bir miktar para. En büyük vurgunu su faturasından yedik, an itibariyle 128 lira istiyorlar. Doğalgaz için 51 lira istendi ve bu miktar faturaya yansıyacak. Ancak sanırım bu miktar merkezi kaloriferin varlığına göre değişiyor, yani siz gitmeden bir telefon edip sormayı ihmal etmeyin. Elektrik için ise 45 lira ödedik.

Bir de evin elektriğinin, bulunduğu semte değil başka bir semte bağlı olduğunu öğrendik. Böyle şeyler de olabiliyor, buna göre plan yapmaya çalışın. Her bir işlem için genel müdürlük veya şube müdürlüklerine gidebilirsiniz.

Gerekli bilgiler için kelimelerin üzerine tıklayın: Su, avrupa yakası elektrik, anadolu yakası elektrik ve doğalgaz. Kolay gelsin!

2 yorum:

hevesli bardak dedi ki...

Doğalgaz için biz 250 lira civarı bişey ödemiştik?

BBÖ dedi ki...

bizde merkezi sistem var, doğalgaz mutfak ve banyo için, o yüzden daha az ödemiş olduk.