21 Kasım, 2010

220 - Gelinlik Maceram


Uzun bir süredir internette dolanıyor ve gelinlik markaları, modelleri hakkında bilgi topluyordum. Bol bol fotoğraf dosyası edinmiş ve favorilerimi belirlemiştim. Bu süreçte interneti bol bol taramış, yorumları okuyup yeni markalar ve modaevleri öğrenmiştim. Fiyatlarla ilgili pek tatmin edici bilgilere ulaşamıyordum. Ben de kendi deneyimlerimden yola çıkarak bu yazıyı hazırlamak ve araştırma yapacak olan gelin adaylarına yardımda bulunmak istedim.
Caelum, Elie Saab

En başta favori modelim yukarıda göreceğiniz Caelum adında bir modeldi. Bu modelin bir tasarımcı işi (Elie Saab) olduğundan çok pahalı olduğunu, Vakko Wedding'te satıldığını öğrendim. Ben de üzerimde nasıl göründüğünü gördükten sonra aynısını diktirmeyi düşündüm. Daha sonra 2011 koleksiyonları piyasaya çıkınca aynı tasarımcının hayran olduğum yeni bir modeli oldu ve böylece aynı hayali aşağıdaki model için kurmaya başladım. (Ancak sonuçta planlarım tamamen değişti!)

Aglaya, Elie Saab

Gelinlik için birkaç hafta dolaşırım, ancak bir şeyler bulurum herhalde diye düşünüyordum. Buna göre birçok yerin adını, adresini, telefonunu bir kenara yazdım. Gezmeyi planladığım firmalar arasında şunlar vardı: Pronovias, Beyaz Butik, Weddies, Hüsniye Modaevi, Privenuptia, Seba Gelinlik, Moe by Beyaz Butik, Aysira, Akay, Figen Bağzıbağlı, Lamedore, Tözge, Ayşe Firidin Modaevi ve Vakko Wedding

Öncelikle beğendiğim gelinliğin fiyatının 22.000 lira civarında olduğunu öğrenince gidip denemenin anlamsızlığı iyice ortaya çıktı, ben de Vakko Wedding'i ilk başta eledim. İlk gün için Beyaz Butik ve Pronovias'tan randevu aldım. İnternette biraz beğendiğim modelleri nedir diye tekrar bakıp not ettim. Bir de 3. yere de yetişirim umuduyla Aysira'yı da sabah arayıp oraya akşamüstü gitmek üzere sözleştim.



Gün, Nişantaşı'ndaki Beyaz Butik ile başladı. Buranın da pahalı olabileceği yönünde endişelerim vardı. İlgili bir çalışan yardımcı oldu ve beğendiğim modelleri seçtikten sonra denemeye başladık. Toplam 4 gelinlik denedim, iki tanesini tekrar denedim ve bir tanesinin güzel olduğuna karar verdim. Ancak tam da içime sinmedi. Cosmobella ve Demetrios koleksiyonlarındandı ikisi. Aslında internetten çoğu modeli beğenmemiştim, ancak sanırım gözle görmek ve denemek çok daha farklı. Denediklerimin fiyatları ise 3000 ila 4375 arasında değişti. Duvak fiyata dahil değildi diye hatırlıyorum. Yani fiyatların biraz yüksek olduğu söylenebilir. 3 - 3,5 ayda ithal ediliyor yurtdışından.


İkinci durak Pronovias oldu. 9 model seçmiştim kataloglarından, ancak bunlardan topu topu 1 tanesi vardı. Bizim tasarımcılarımız kaliteli veya pek güzel olmayan modelleri getirmiyorlar gibi ilginç bir açıklama ile karşılaştık. Burada da ilgili davrandılar ancak biraz daha ciddi ve samimiyetsiz bir ortam gibiydi. Ayrıca sabah randevuyu teyit etmek için aramışlar. Duymadığım için de hemen yerime birini geçirmeye çalışmışlar. Bu da pek hoş değildi tabii. Fiyatlar yüksek ve euro üzerinden. 3,5 - 4 ayda ithal ediliyor beğendiğiniz model. Örneğin aşağıdaki Trieste modelinin fiyatı 2240 euro idi ve duvak buna dahil değildi. (Düz duvak dahildi galiba.) Dantel kalitesi olarak Beyaz Butik'te denediklerimden daha iyi görünüyordu. Buradan da ayrıldık.


Trieste, Manuel Mota

Akşamki randevuya kadar etraftaki gelinlik mağazalarına bir uğrayalım dedik. Rumeli Caddesi üzerindeki Ayşe Moda'ya bir baktık. Daha önce Elie Saab'ın Caelum modelini diktikleri olmuş, ancak fotoğrafı ellerinde yoktu bilgisayardaki bir problem sebebiyle. Bunun dışında giyinme yerinin pek iyi olduğunu söyleyemem. Abiyelere bakılınca tasarımların biraz daha süsü ve gösterişi tercih eden hanımlar için daha uygun olduğu söylenebilir.


Daha sonra merak ettiğim bir mağaza olan Weddies'e girdik. Burası en çok sevdiğim yer oldu, hem giyinme yeri hem de çalışanların ilgisi açısından. Beğendiğim model şeklini aşağı yukarı anlamış olan mağaza görevlisi kendi tasarlamış olduğu bir gelinliği getirdi. 8 metre dantel kullanılmış gelinliğe bayıldım da, fiyatı da beni bayılttı daha sonra. 7500 lira ama en son 4800'e ineriz dedi. Bundan başka 2350 liraya başka bir gelinlik daha denedim. Burayı önerebilirim.


Bir sonraki durak da Faize Sevim Modaevi oldu. Burası yaklaşık 60 yıldır gelinlik ve abiye üreten bir yer. Tabii elimde belli bir model fotoğrafıyla gitmediğim için varolanlara göz atabildim. Bir tane denedim, hoştu, ancak yine "işte bu" demediğim için fiyatı çok uygun olmasına rağmen -1850 lira- vazgeçtim. 


Ve en son durak olan Aysira'ya vardım. Buradan çok ümitli değildim. İnternetteki koleksiyonlarına bakmıştım ve çoğu model abartılı gelmişti gözüme. Yalnız bir model hoş görünmüştü. Mağazaya girdim, katalogun sayfalarını çevirdim, koca katalogtan yalnızca bir model seçmeyeyim, ayıp olmasın diye o model dışında iki tane daha modeli çok beğenmesem de bir bakarım diye seçtim. Vee beğendiğim model gerçekten de beğeneceğim bir model çıktı. Aradığımı bulduğumu anladım. Burada paylaşıp sürprizini kaçırmayacağım! Nihayet işte bu dedim içimden ve bir günde bu macerayı tamamladığıma inanamadım. Oysa denemesi çok zevkliydi, erken bitti :)


Şu anda Aysira'da fiyatlar da çok uygun. Hem fiyatlar sitesinde yazıyor hem de 30 % indirim var. Duvak, kese, el çiçeği gibi aksesuarlar da fiyata dahil.


Arayışınızda hepinize kolay gelsin! Yukarıda ismini verdiğim mağazalara bağlantılar da vermiştim, oradan her birinin iletişim sayfasından telefon numaraları ve adres bilgilerine ulaşabilirsiniz.

8 yorum:

BaSak dedi ki...

Seninle gezmis kadar oldum, cok da merak ettim. Ceyiz turlarini da yaz lutfen.

BBÖ dedi ki...

Valla ufak tefek onu da alalım bunu da alalım derken zaten bayağı bir birikmiş. Büyük bir tur olursa anlatırım ama =)

Dr. Serif Hamitoglu dedi ki...

Bernacım belki sonradan göremeyebilirim bu yazı vesilesiyle simdiden bir ömur boyu mutluluklar dileyeyim.
Her model gelinliginde de guleryuzlu arkadasıma cok yakısacagından eminim..:):)

BBÖ dedi ki...

çok teşekkürler, çok naziksin şerifçim :)

Gulsen dedi ki...

Bloğunuzu takibe aldım çok başarılı :)

BBÖ dedi ki...

teşekkür ederim =)

destektalep dedi ki...

Aynı gelinlik modelleri burada da var nasıl olabiliyor ?

http://www.candangelinlik.com/gelinlik-modelleri

BBÖ dedi ki...

dikiyorlardır diye tahmin ediyorum