01 Aralık, 2010

223 - Ranchero: İstanbul'da Meksika Mutfağı


Geçenlerde sanırım Ntv'de gurme Vedat Milor'un birkaç lokantayı gezmesini ve yemekler hakkındaki yorumlarını izledim. Bunlardan en çok aklımda kalan da Meksika mutfağını İstanbul'a getiren Ranchero adlı mekan oldu.


Programda yemekleri oldukça beğenen Milor'a güvenerek bu mekan hakkında birkaç bilgi de ben vereyim istedim. Lokantanın sahibi bir çift. Meksikalı hanım ve eşi Türk bir bey. Orijinal tariflere sadık kalınmış, kendi tortillalarını (lavaş) kendileri hazırlıyorlarmış. Birçok sos çeşitleri var. Meksika mutfağında pek tatlı yokmuş, genelde meyve yenirmiş. Ancak menüye birkaç tatlı koymuşlar, Milor tequila mousse'u deneyip beğendi.

Ana yemekler 19-20 lira civarındaydı (programın tarihi belli değil yalnız), en pahalı yemek de 30 lira gibiydi. Suadiye'de ve Nişantaşı'nda iki şubeleri var. Menüsünü, adresini ve diğer bilgileri sitelerinde bulabilirsiniz. Ben de gidip yemeklerin tadına baktığım bir zaman bu yazıyı güncelleyeceğim.

Güncelleme:  5 Mart'ta Nişantaşı'ndaki Reasürans Çarşısı'nda bulunan şubesine gittik. Aperatif olarak Macho Nachos, yemek olarak da Quesedilla yedik. İkisini de beğendik, ortam da oldukça güzel. Yalnız etler biraz sertti. Yemek fiyatları daha önce de bahsettiğim gibi 19-20 civarında. Spesiyallerin fiyatları biraz daha yüksek. Yemek sonunda da limon, şeftali, kavun, blue curacao karışımı güzel ufak bir içecek geldi.

0 yorum: