21 Ocak, 2011

238 - Tavi Gevinson: 13 Yaşındaki Moda Blogcusu

Cuma, Ocak 21, 2011 Gönderen Berna Arslan , , , 2 yorum

Bugün Hürriyet'in Cuma ekinde genç yaşta moda dünyasını etkileyen blog yazarlarından bahsediliyordu. Yandaki resimde gördüğünüz Tavi Gevinson da bu kişilerden biri. 11 yaşında blogu Style Rookie'yi yazmaya başlamış olan Gevinson bugün 13 yaşında ve önemli defileleri en ön sıradan izlemek için davetiyeler alıyor.
Bloguna bir türlü erişemediğim için inceleyemedim ama hakkında okuduğum yorumların bazıları övücü, bazıları da sistemi eleştiren nitelikteydi. Kendi fikrimi sorarsanız, ilk başta Hürriyet'in bu haberi Çocuk Kulübü sayfasından vermesi bana biraz itici geldi. Güzel görünme isteğinin/saplantısının da erken yaşlara iyice indirildiğini düşünüyorum. Ancak modayı tamamen şeytan gibi göstermeden önce içinde yaratıcılık ve sanat barındırdığını esgeçemeyiz. Bu yüzden tamamen olumsuz da yaklaşmamak lazım sanırım.

Usa Today'de üzerinde durulan noktalardan biri de genç blog yazarlarının ebeveynlerinin endişeli olduğuydu. Kendi fotoğraflarını çekip yazılarında yayınlayan genç yazarların fazla deşifre olduklarını düşünen ve güvenliğinden korkan ebeveynler aynı zamanda yazarların okuyuculardan kötü yorumlar aldıklarında da fazlasıyla etkilenebileceklerini düşünüyor.


Bu arada yukarıda gördüğünüz de ilk başta bahsettiğimiz Tavi Gevinson. Kendisi şu anda t-shirt tasarlamak için de anlaşma imzalamış ve etkisi moda dünyasında devam ediyor.

Son olarak bu konuyu araştırırken gözüme çarpan Chanel'in -bence Chewbacca- tasarımını esgeçemedim, buyrun =)


2 yorum:

Trincess dedi ki...

bernacım sitesi thestylerookie.com ama şu an ghs.google.com türkiye'de yasaklı olduğu için erişilmiyor, ktunnel vs ile ulaşabilirsin.
bu arada çok güzel bir gelin olmuşsun, mutluluklar dilerim =)
deniz

BBÖ dedi ki...

çok teşekkür ederim =)