06 Mayıs, 2011

Film: Revolutionary Road ve Never Let Me Go

Cuma, Mayıs 06, 2011 Gönderen Berna Arslan , , , yorum yok

Yakınlarda iki film izledim, ikisi de insanın içine işleyen ve düşündüren cinsten. İlki 2008 tarihli Revolutionary Road. Başrollerini Titanic'ten sonra tekrar bir filmde biraraya gelen Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio paylaşıyor. Hikaye 1950'lerde geçiyor. Banliyöye taşınan genç evli bir çiftin hayatına odaklanıyor. Bir yandan 50'lerde kadınlara toplum tarafından biçilen rolü görüyoruz, bir yandan da iki farklı hayale sahip insanın birarada yaşama çabasını ve karakterlerinin çarpışmasını. Kathy Bates de filmde rol alıyor. Bir de sürpriz karakter var filmde, o da ünlü şizofren matematikçi John Nash. Filmin yönetmeni Sam Mendes. 3 dalda Oscar adaylığı olan film ödül alamadı, şu anda imdb puanı da 7.5. Fragmanını buradan izleyebilirsiniz.




Bahsedeceğim ikinci film ise insanı gerçekten daraltan bir film, ancak çok ilginç. Beni Asla Bırakma / Never Let Me Go geçmişe dönük bir bilimkurgu aslında. Film insanların 1942'de tıpta çok büyük bir gelişme kaydettikleri cümlesiyle açılıyor ve ortalama insan ömrünün 1967'ye gelindiğinde 100 yıl olduğunu belirtiliyor. Daha sonra ilkokul seviyesindeki çocukların olduğu bir okula gidiyoruz. Burası "özel" bir okul. Burada biraz tahmin edebilirsiniz neden böyle bir okulun olduğunu, zaten kısa süre sonra da öğreneceksiniz. 


Yine de filmi izlememiş olanlar aşağıdaki paragrafı okumayı tercih etmeyebilirler:

Bu okuldaki çocuklar geleceğin organ bağışçıları olmak üzere yetiştiriliyorlar. Bu çocuklar başka insanlardan klonlanmışlar. Kısa bir yetişkinlik süresince birkaç hayati organlarını bağışlıyorlar ve misyonları sona eriyor. Bu atmosfer içinde 3 çocuğun birbiriyle olan yakın ilişkisine tanık oluyoruz.



Çok iyi bir film, ancak izlerken biraz Requiem for a Dream etkisi yaptığı söylenebilir, içinizin sıkılması çok muhtemel. Son zamanların başarılı oyuncularından Carey Mulligan başrolde. Kendisi daha önce bahsettiğim An Education filminde de başroldeydi. Keira Knightley de başrollerden birinde yer alıyor. Filmin yönetmeni Mark Romanek ve senaryo Japon yazar Ishiguro'nun romanından uyarlama. Fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

0 yorum: