18 Mayıs, 2011

272 - Jim Parsons nam-ı diğer Sheldon Cooper

Çarşamba, Mayıs 18, 2011 Gönderen Berna Arslan , , , 2 yorum

The Big Bang Theory'i izliyor musunuz? Son zamanlarda sardığım bir dizi oldu. Bu dizinin en öne çıkan karakteri ise Jim Parsons tarafından canlandırılan Sheldon Cooper. Genç yaşta doktorasını bitiren üstünzekalı bir teorik fizikçi ve aynı zamanda takıntılı bir Star Trek hayranı olan Sheldon tiplemesi kısa zaman içinde en sevilen karakterlerden biri oldu.



1973 doğumlu Parsons, bu rolüyle Emmy ve Altın Küre gibi prestijli ödüller kazandı. Daha önce ne gibi işler yapmış derseniz, Zach Braff ve Natalie Portman'ın yer aldığı Garden State filminde kısa bir rolü var. (Ordaki rolünde de Klingon (Star Trek'te geçen bir dil) dili ile ilgili replikler olması da ilginç bir tesadüf.) Yine başka iki dizide rol almış, bunlar Ed ve Judging Amy. Sanırım oyuncunun yıldızı Big Bang ile parladı ve kendisi daha çok tanınırlık kazandı. 



Imdb'ye göre rol aldığı iki yeni film yapım aşamasında. Şu adreste kendisiyle yapılmış bir ropörtajı izleyebilirsiniz. Gerçekte de sempatik birine benziyor. Kızlar için üzücü detay kendisinin eşcinsel olması. Bu da pippihaşmet'in deyimiyle bir nevi "ergen aşkı" yazısı oldu =)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Süpeeeer yetenekli sevimli ve dizi de bağımlılık yapıyor. Todd Spiewak ile olan ilişkisini biz sorgulayamayız.Üzüldüm evet ama kadınlardan hoşlansa nolcak bizimle sevgili olmucak yani sonuçta :D :D Devaaaam Sheldon :) :*

BBÖ dedi ki...

Yeni sezonun ilk bölümü yarın yayınlanacakmış. İyi seyirler şimdiden =)