16 Ağustos, 2011

Film: Maymunlar Cehennemi: Başlangıç


"Evrim devrime dönüşüyor"

'Maymunlar Cehennemi: Başlangıç', 1968 yapımlı ilk film 'Maymunlar Cehennemi'nin başına dönüyor ve maymunların yönettiği bir gezegenin nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Bilgisayar animasyonları oldukça başarılı olduğundan filmde yer alan tüm primatlar gerçekçi görünüyor ve hareket ediyor. 



Bence film çok başarılı, gereksiz hiçbir sahneye yer vermeden Sezar adlı ileri zekalı şempanzenin hayatına odaklanıyor. Alzheimer'a çare bulmak için geliştirilen bir madde, şempanzeler üzerinde denenirken zekanın gelişmesine yol açtığı görülüyor. İnsanlar arasında büyüyen Sezar, bir insana saldırdığı gerekçesiyle primatların bulunduğu bir bakımevine gönderiliyor. Kötü koşullar altında yaşayan hayvanların sorunlarının çözümü ise Sezar'ın liderliği ele geçirmesinde yatıyor.



Film oldukça sürükleyici. 1968 yapımlı ilk filmi ise hemen ardından eve gelince izledik. İlk film de çok ilginç, özellikle insanların günümüzde maymunlara bakış açısını tam tersine çevirip, maymunların insanları aşağıladığı bir dünya göstermesi seyircinin ilgisini çekiyor. Charlton Heston başrolde, final sahnesi ise aklınıza kazınacak.

Yeni filmde Sezar'ın mimik ve hareketlerini hayvan/yaratık mimiklerinde kıdemli oyuncu Andy Serkis canlandırıyor. Oyuncu daha önce de King Kong'u ve Yüzüklerin Efendisi'nde Gollum'u canlandırmıştı.

0 yorum: