13 Eylül, 2011

310 - Scrapbooking / Anı Defteri Hazırlama

Salı, Eylül 13, 2011 Gönderen Berna Arslan , , 1 yorum

Kişisel veya ailenize ait anıları bir defterde toplamak anlamına geliyor scrapbooking. Belki "anı defteri" olarak Türkçe'ye çevrilebilir. Anı defteri hazırlama özellikle ABD'de sevilen bir aktivite, bu ülkedeki 4 milyon kadın bu işle uğraştığını belirtmiş. Bir anı defterinin içine fotoğraflar, yazılar ve elişi dahil olabiliyor. 

Bu hobinin İngiltere'de 15. yüzyılda başladığı düşünülüyor. Tarifler, alıntılar, şiirler ve mektupları biriktirmenin bir yolu olarak kullanılan anı defterleri günümüzde dijital olarak da hazırlanabiliyor. Siz de dijital olarak hazırlamayı düşünürseniz, buradaki birkaç kaynağa tıklayıp göz atabilirsiniz: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.


Tabii dijital olarak hazırlamak daha kolay olabilir ama benim favorim bu tip şeyleri elle yapmak. Elle yapmak için ilk ihtiyacınız olacak şey bir albüm. Bu albümü kırtasiyeden alacağınız renk renk kartonlar ile kendiniz yaratabilirsiniz. Yazıları elde veya bilgisayarda yazabilirsiniz. Fotoğrafları dijitalden kağıda aktarmanız yeterli. Tabii asıl önemli olan fotoğraf ve yazıların etrafına ve arkaplanına neler ekleyeceğiniz. Fotoğrafların etrafına çerçeve oluşturarak hoş bir görünüm sağlayabilirsiniz. Dantel parçaları, kurdeleler, arkaplan resimleri eklenebilecekler arasında.

Karen adında İstanbul'da yaşayan bir Amerikalı hanım anı defteri hazırlama konusunda bir blog açmış ve yaptıklarını iki dilde paylaşıyor. Fotoğrafı da oradan aldım, siteye buraya tıklayarak göz atabilirsiniz. Elde yapacağınız bir şeyler arıyorsanız hoş bir etkinlik olabilir.

1 yorum:

Karen Hanim dedi ki...

Blogumdan bahsettiğiniz için teşekkür etmek istedim. İkinci blogum var www.karenhanim.com ve orada daha fazla Türkçe olarak yazarım. Orası de tavsiye etmek istedim. Sevgilerle- Karen Hanım