09 Ekim, 2011

323 - Yüz Tipinize Uygun Saç Modelleri

Pazar, Ekim 09, 2011 Gönderen Berna Arslan , , 1 yorum

Yüz tipinizin ne olduğu size saç şekli veya gözlük seçerken yardımcı olabilir. Yüzler genel olarak 4 tipe ayrılıyor:  oval, yuvarlak, kare ve kalp. Daha fazla sınıf olduğu da düşünülüyor. Bunların arasında armut, pırlanta, üçgen ve uzun yüzler var. 

Gözünüzde daha iyi canlanması için aşağıda her biri için kısa bir açıklama ve örnek bir yüz bulacaksınız:


Oval yüz

1. Oval Yüz:   İdeal olduğu düşünülen yüz tipi. 
Yüzün uzunluğu, genişliğinin 1.5 katı kadar oluyor. Oval yüzlere sahip insanlara birçok saç şeklinin yakışacağı düşünülüyor. Yüzün orantısını bozacak sık kahküllerden kaçınılması gerektiği söyleniyor.


Yuvarlak yüz





2. Yuvarlak Yüz:   Yüzünüzün genişliği, uzunluğu ile neredeyse aynıysa yüz şekliniz yuvarlak demektir. Yuvarlak yüzlere çene hizasından daha uzun olacak katlı saçlar öneriliyor.

Kare yüz




3. Kare yüz:   Alın, elmacık kemikleri ve çenenin genişliğinin aşağı yukarı eşit olduğu yüz tipi. Biraz maskülen olarak nitelendiriliyor. Çenenin özelliklerini yumuşatmak için uzun veya katlı bob tipi saçlar öneriliyor. Zarif yüz özelliklerine sahip olanlar için ise kısa saç öneriliyor. 




Kalp yüz


4. Kalp yüz:   Alın ve elmacık kemiklerinin geniş, çene çizgisinin ise dar olduğu yüz tipi. Yüzü dengelemek için uzun ve yana doğru kahküller öneriliyor. Kısa saçların da bu tip yüzlere yakışacağı düşünülüyor. Tepede hacimli saçın bulunduğu topuzlar önerilmiyor.



Uzun yüz





5. Uzun yüz:   Yüzün uzunluğunun genişliğinden daha fazla olduğu yüz tipi.  Yüzün uzunluğunu dengelemek için uzun saçlardan uzak durulması öneriliyor. Bob tipi saçlar ve kahküller bu yüz tipi için uygun. Uzun saçlar içinse katlar tavsiye ediliyor.


Pırlanta yüz


6. Pırlanta yüz:   Elmacık kemiklerinin alın ve çene      çizgisinden daha geniş olduğu; alın ve çene çizgisinin ise aşağı yukarı aynı genişlikte olduğu yüz tipi. Elmacık kemiklerini daha geniş gösterecek saçlardan kaçınılması gerektiği vurgulanıyor. Yana doğru kahküller ve topuzlar öneriliyor. 




Son olarak yüz şekilleri yaşa bağlı olarak değişebiliyor. Daha fazla bilgi için buraya da göz atabilirsiniz.

1 yorum:

serenn dedi ki...

Bu sayfada oval yüz için saç modelleri var. tavsiye ederim... http://www.sacvideolari.com/oval-yuz-sac-modelleri/