18 Ekim, 2011

327 - Quilling / Kağıt Kıvırma

Salı, Ekim 18, 2011 Gönderen Berna Arslan , , , 3 yorum

Eşim sayesinde ilginç bir hobi daha edindim, quilling yani kağıt kıvırma sanatı. Şeritler halinde kesilmiş farklı renklerdeki kağıt parçalarını kıvırıp şekil vererek duvara asılacak süslemeler, takılar, davetiye veya çerçeve gibi çeşitli nesneleri süsleyebileceğiniz desenler ve biraz daha uğraşırsanız üç boyutlu objeler yapabilirsiniz.
Temel şekiller
Başlamak için şeritler halinde kesilmiş kağıtlara, kağıt kıvırmak için yapılmış özel bir alete veya ince uçlu bir cımbıza ihtiyacınız olacak. Üzerinde çeşitli boyutlarda dairelerin bulunduğu bir cetvel de işinize yarayacak. Son olarak kaliteli bir kağıt yapıştırıcısı lazım olacak. Bir kürdan yardımıyla yapıştırıcıyı gerekli yerlere uygulayabilirsiniz. Yaptığınız kağıt işlerini boncuklarla da süsleyebilirsiniz. Eğer takı yapmayı düşünürseniz sert olmaları için kağıda sürülebilecek verniğe de ihtiyacınız var.

Kağıt şeritlerini satın alabilir veya renk renk kağıtlar alıp kendiniz kesebilirsiniz. Hazır satılanlar A4'ten daha uzun, neredeyse 35 cm civarında oluyor. Bir kağıda yapmak istediğiniz deseni çizerek ona göre de şekillerinizi oluşturabilirsiniz. Hazır desenler de bulunuyor.

Şerit kağıtlar
Siz de ilgilenirseniz nasıl yapacağınıza dair youtube'da quilling diye aratarak videolar bulabilirsiniz. En hoşuma gidenlerden biri de bu video oldu. Temel şekilleri yapabildikten sonra gerisi yaratıcılığınıza kalmış. Bu arada ilköğretim öğrencilerinin katılabileceği bir de kağıt kıvırma yarışması mevcut, buradan bakabilirsiniz. 

3 yorum:

Pınar Dumlu dedi ki...

http://blog.markafoni.com/wp-content/uploads/2011/03/The-World-Has-Changed-6.jpg

Bu linki, sizin yazınızdan önce görüp beğenmiştim, bu işin bu kadar zevkli ve herkes tarafından sevildiğini fark etmemiştim:)

Pınar Dumlu dedi ki...

çok özür dilerim yanlış linki yollamışım.

Doğrusu:

http://www.suzyssitcom.com/2011/07/feature-friday-quilled-starry-night.html

BBÖ dedi ki...

oo bu artık gelişmiş seviye=)
van gogh, çok beğendim!