27 Ekim, 2011

330 - Dönüşüm Terapisi: Sözde Eşcinsellik Tedavisi

Perşembe, Ekim 27, 2011 Gönderen Berna Arslan , 9 yorum

Eşcinsel veya biseksüel kişilerin cinsel tercihlerini sadece karşı cinse yöneltmelerini sağlamak amacıyla "dönüşüm terapisi" adında bir yöntem geliştirilmiş. Özellikle ABD'de uygulanan ve tartışma başlatan bu yöntem, muhafazakar dinci gruplar tarafından destek görüyor.  

Eşcinsel - Eşcinsel değil

Peki ne yapılıyor bu "tedavide"? Ellere veya cinsel organlara elektrik verilmesi, erotik eşcinsel filmleri izletilirken mide bulantısı ve kusma yaratacak ilaçlar verilmesi gibi kulağa korkunç gelen yollara başvuruluyor. Psikoanalitik terapi ve dualardan da yardım alınıyor. 

Çocuğunuzun cinsel kimliğini şekillendirme
Geçmişte eşcinsellik birçok insan tarafından tedavi edilmesi gereken bir hastalık gibi görülüyordu. Dönüşüm terapisi, bu durumun bugün de böyle görülebileceğinin bir kanıtı. Sigmund Freud da eşcinselliğin bazı durumlarda hipnoz altında telkinle değişime uğrayabileceğini önesürmüş, yine de bunun eşcinsel hisleri yoketmekten ziyade heteroseksüel hisleri oluşturmak anlamına geldiğini ve bunun zor olduğunu belirtmiş.

Hıristiyan ve Eşcinsel -  Eşcinsel karşıtı terapi bana zarar verdi
Tedaviye gönüllü olan ve işe yaramadığını gören kimselerde depresyon ve intihara eğilim görülebiliyor. 2005 yılında Mark Benjamin isimli yazar eşcinsel olduğunu iddia ederek bir dönüşüm terapisine katılmış. Tedavide karşısına çıkan Hıristiyan terapist, eşcinselliğin tanrının planlarına karşı olduğunu, ama yine de eşcinsel olanların tanrının merhametine muhtaç olduğunu söylemiş. Kendileri de eşcinselleri 'tedavi etmeyi' merhametten yapıyorlarmış. Bana göre bir işkenceden farklı olmayan dönüşüm terapisi, elbette boş işlerin en sık uygulandığı ülke ABD'de ilgi görüyor. 

9 yorum:

hevesli bardak dedi ki...

House'un bi bölümünde de vardı böyle bi herif. Hatta bilinmeyen gizemli hastalığı da bu terapide gördüğü bir muameleye mi bağlanıyordu ne?

BBÖ dedi ki...

evet ben de dün izledim o bölümü =)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BBÖ dedi ki...

Cinsel tercihleri yüzünden kişilere hakaret ettiğiniz yorumlar silinmiştir, bu blogta bu tarz yorumlar yayınlanmayacaktır.

Adsız dedi ki...

BABA OĞUL AŞK

Baba'larına isyan etmekten korkan oğul'lar Tanrı'ya isyan ederler. Oğul'lar Allah olmayan Tanrı'larına isyan ettikçe kör düğümlerle düğümlenir ve sevgisizleşir kalpleri. Sevgisiz yürekler bir hayalin ardı sıra bitimsiz bir arayışla yürürler. Aradıkça kendilerinde yok olurlar. Baba'larına şükreden oğul'lar ise Allah'a aşkla teslim olurlar. Şükredenlerin kalpleri Allah'ı görür. İsyan edenlerin akılları Tanrı'larını öldürür. Aklın Tanrı'sından kurtulamayanlar Kalblerin Allah'ını bilemez. Bizlere helal lokma yedirmek için alın teri akıtmış Baba'larımızın kalplerinde Allah'ı görmedikçe Aşk bize haramdır.

www.huseyinkacin.com

Salur dedi ki...

clockwork orange'daki terapi geldi aklima...