11 Kasım, 2011

335 - 19 çocuklu Duggar Ailesi

Cuma, Kasım 11, 2011 Gönderen Berna Arslan , , , , 2 yorum

Jim Bob ve Michelle Duggar 1984 yılında evlendiler. 4 yıl sonra ilk çocuklarına sahip olmaya karar verdiler. Daha sonra Michelle korunmaya devam etti ama bu süre zarfında bir düşük geçirdi. Doğum kontrol hapı kullanırken küçük bir ihtimalle de olsa hamile kalınabileceğini ve hapın yan etkisi olarak düşük yaşanabileceğini öğrenen çift bundan sonra doğum kontrolünden vazgeçti ve bugüne kadar toplam 19 çocukları ve 2 torunları oldu. Michelle bugün 20. çocuğuna hamile. 


Oldukça dindar olan Duggar ailesi ABD'li. Kendilerine ait bir de reality show programları bulunuyor. Tüm çocukların isimleri 'J' harfi ile başlıyor. Aile bireyleri hakkında kısa kısa bilgilerin verildiği bir de web siteleri var. Her bireyin en sevdiği İncil bölümleri de bilgi olarak veriliyor. Anne-babanın yazdığı 3 adet de kitap bulunuyor. 

Bu kadar kişinin maddi olarak geçimini sağlamak da kolay olmasa gerek. Aile alışverişlerini genelde garaj satışlarından yapıyor ve ikinci el ürün kullanıyor. Çocuklar paranın değerini anlasınlar diye evde bir defteri banka hesabı gibi kullanıp çocukların (hatta 5 yaşındakilerin) sahip oldukları para miktarını kaydediyorlar. Çocuklara bazen yaptıkları işlere karşılık ufak paralar veriyorlar. Daha sonra örneğin bir çocuk marketten bir kavanoz turşu isterse onun ücretini çocuğun banka hesabından çıkarıyorlar. Her çocuk bankadaki parasını tam olarak biliyor. 

Sanırım çok çocuklu aileler ABD'nin özellikle kırsal kesimlerinde yaygın. Dindar ailelerin bir kısmı doğum kontrolüne karşı çıkıyor ve mümkün oldukça çocuk sahibi olmaya devam ediyor. Başka bir örneği de şu adreste görebilirsiniz. Kalabalık ailelerde büyümemiş kişiler için bu durum ne kadar ilginç ve belki de kabul edilemez görünse de, aileler cocukların hepsine maddi ve manevi olarak yetebiliyorsa sanırım ortada pek eleştirilebilecek bir durum yok.

2 yorum:

BaSak dedi ki...

Kendi orkestralarini kurmus adamlar :) Ben 3 cocuk yeter diyorum yine de.

BBÖ dedi ki...

bu aileyle yapamayacağın şey yok valla
her türlü spor için takım oluşturabilirsin, işte orkestra da var
herhalde eğlencelidir =)