25 Aralık, 2011

355 - Neden bütün filmler benzer görünüyor

Pazar, Aralık 25, 2011 Gönderen Berna Arslan , yorum yok

Filmlerin çoğunun birbirine benzer görünmeye başladığını düşünüyor musunuz? Özellikle bilgisayar efekti kullanan filmlerde genellikle karanlık, koyu renkli sahneler hakim oluyor. Herhalde efektleri karanlık arka plana karşı yapmak daha kolay, ama bu konuda çok bilgim yok. 

Filmlerin birbirine benzemesinin nedenlerinden birini cracked.com farketmiş: Filmler türlerine göre renk kullanıyorKorku filmleri genelde mavi, kıyamet filmleri ise genelde gri oluyor. Çöl ortamını kullanan filmlerde sarı renk hakim olurken, gerçeklik-kurgu arasındaki filmler yeşil rengi kullanıyor. 

Halka 
Testere
Matrix
Son yıllarda gözümüze çarpan başka bir akım da fantastik-savaş filmlerinin birbirine benzemesi. Bir örnek olarak 300 ve Immortals (Ölümsüzler) verilebilir. 

Immortals ve 300
Peki neden bütün filmler birbirine benziyor? 

Dijital renk düzeltme: Bu işlemi çeşitli bilgisayar programları ile yapmak mümkün. Bir Mac'iniz ve birkaç bin dolarınız varsa kendi videolarınıza da renkli bir gözlük arkasından bakıyormuş etkisi verebilirsiniz. 
Hareketlerin önce yavaşlayıp sonra birden hızlanması: Bunu ilk kez Truva filminde Brad Pitt'in hareketlerinde görüp etkilenmiştim. Daha sonra 300 ile birdenbire yayıldı. Spartacus dizisi de bu efekti kullandı. Sherlock Holmes da aynı şekilde...

Bu konuyu merak ediyorsanız, yukarıda bağlantısını verdiğim cracked.com'a tıklayabilirsiniz.

0 yorum: