07 Mart, 2012

380 - Bestseller Yazarı: Nicholas Sparks

Çarşamba, Mart 07, 2012 Gönderen Berna Arslan , , , , 1 yorum

The Notebook filmini izlediniz mi? Ya da Message in a Bottle'ı? Bu filmler, Nicholas Sparks'ın romanlarından uyarlandı. Sparks'ın romanlarının çoğu çok satanlar listesine hızlıca yükseliyor ve uzun süre bu durumlarını koruyorlar.

Sparks, 1965'te ABD'de Nebraska'da doğmuş, şu anda North Carolina'da yaşıyor. 28 yaşındayken The Notebook'u (Defter) yazmaya başlamış. 1996'da yayımlanan roman, ilk haftasında New York Times'ın çok satanlar listesine girmiş. 

Defter'i okumadım, ancak filmi çok beğendiğim filmler arasındadır. Yazarın sadece "The Guardian" adlı kitabını okudum. Kitap çok akıcı, genelde sürükleyici, basit bir dille yazılmış ve kitaptan çok film gibiydi. Maalesef yazar karakterlerin iç dünyalarına fazla girmiyor. 
Sanırım kitabı sinemaya uyarlansın motivasyonuyla yazmış. Film izlerken oyuncuların mimikleri ve hareketlerinden diyalogların altında yatan diğer şeyleri çıkarabiliyoruz, ama bir romanda karakterlerin düşünceleri ve hisleri eksik tasvir edilince bunu çıkaracak bir taraf kalmıyor. 

Eğitim hayatında oldukça başarılı olan yazar ayrıca dindar bir Katolik. Bugüne kadar kitapları 45'ten fazla dile çevrilmiş.

Yazarın kitaplarından sinemaya uyarlanan filmlerin afişleri:

1 yorum:

akdeniz dedi ki...

çok değişik bir blog..
sıradışı ama eksiklikleri var..
umarım tamamlarsın
http://zoomlabakalim.blogspot.com/