08 Mart, 2012

381 - Sushi Kursu Deneyimleri

Perşembe, Mart 08, 2012 Gönderen Berna Arslan , , , , 6 yorum

Bunu da yaptığıma göre yeşil eşofmanımı giyip Bağdat Caddesi'ne çıkmama az kaldı. Şaka, şaka... Eşim bize Sevgililer Günü hediyesi olarak değişik bir aktivite yapalım amacıyla iki kişilik Sushi kursu hediye etti. Biz de Bebek'te bulunan ve Türkiye'nin ilk sushi restoranı olan Mori'ye doğru sushi nasıl yapılır öğrenmek amacıyla yola çıktık.

Giderken hayalimizde mutfağa gireceğimiz, önce pirinçleri haşlayacağımız, sonra da nasıl ve hangi malzemeler ile sushinin hazırlanacağını öğreneceğimiz bir gün vardı. Beklediğimize oranla daha hazırlopçu bir aktivite oldu. Pirinçler zaten haşlanmış, malzemeler zaten doğranmıştı. Ama yine de yapması, farklı sushi tiplerini öğrenmesi ve en sonunda da mideye indirmesi oldukça zevkli oldu.

Grupta sanırsam 8 kişi kadardık. Öğretmenimiz Taylandlıydı. Kullandığımız malzemeler şunlardı: Somon, levrek, yengeç, avokado, salatalık, mayonez, turuncu havyar, elbette pirinç, yosun, pirinç elinize yapışmasın diye su ve sarmaya yardımcı olması amacıyla hasır bir düzlem.

Sushinin çeşitli tiplerini öğrendik. Maki, Handroll, Nigiri ve California'nın çeşitlerini yaptık. 


Pek bilgim yok, ama herhalde başka malzemeler ile yapılan sushiler de vardır. Sushi oldukça tuzsuz, bu yüzden genelde soya sosuyla yeniyor. Ben de aklımda kendi sushimi oluşturdum ama pratiğe dökmedim. Ben olsam somon, krem peynir ve taze soğan kullanırdım, maliyet biraz daha artırılırsa somon füme ile de güzel olur sanki. Bir tane de zeytin ezmeli denenebilir. Favorim yosun kısmı içeride olan California Rolls oldu. Amerikalılar işin içine girince kalorili ve sağlıksız mayonez de sushinin içine girivermiş, ama lezzetli de olmuş.

Son olarak sushiler dilimlere ayrıldıktan sonra soya sosu, zencefil turşusu ve meşhur ünlü sos Wasabi ile servis ediliyor. 


Nasıl sushi yaparım diyenler böyle bir kursa gidebilir veya malzemeleri hazır edip youtube videolarından öğrenebilir. Örneğin burada sake maki'nin yapımı bulunuyor.

Bunlar da yaptıklarımızdan fotoğraflar:



Pek popüler olmayan handroll'lar

6 yorum:

BaSak dedi ki...

Cok lezzetli gorunuyor. Ayrica birlikte yapilacak bir etkinlik cok guzel bir hediye fikri!

BBÖ dedi ki...

Fotoğraflara bakınca benim de iştahım kabarıyor, teşekkürler.

Hit dedi ki...

Tadını pek bilmiyorum.Ama resimde çok güzel gözüküyor :)

BBÖ dedi ki...

Fırsat bulunca dene, sevebilirsin, afiyet olsun şimdiden.

semoş dedi ki...

ya bernoş suşiler ne kadar güzel görünüyorlar gerçekten imrendim ki sevdiğimi de söyleyemem ellerinize sağlık valla öpüyorum sizi

BBÖ dedi ki...

içlerinde oldukça lezzetli olanları var gerçekten