02 Mayıs, 2012

Haftanın Filmi: The Cabin in the Woods

Çarşamba, Mayıs 02, 2012 Gönderen Berna Arslan , , , yorum yok


The Cabin in the Woods, Türkçe gösterim adıyla Dehşet Kapanı, klişe bir korku filmi olarak başlayıp çok başka noktalara giden ilgi çekici bir yapım. Tam bir teen slasher olarak başlayan filmde, beş kişiden oluşan bir grup arkadaş, tatil amacıyla ormandaki bir kulübeye giderler. Bu beş kişi yıllardır bu tarz filmlerde görmeye alıştığımız tipler: Hafifmeşrep sarışın, yakışıklı sevgilisi, sarışının tam tersi olan akıllı ve namuslu kızımız, bu kıza yazan düzgün delikanlı ve ortamın komedisini oluşturacak eğlenceli tip. 


Imdb'den 10 üzerinden 8 puan alan bu filmin ilk sahnelerinde "ee şimdiye kadar farklı hiçbir şey yok" diye düşünebilirsiniz. Hatta gençlerin yol üstünde karşılaştıkları ters ve sert amca da bunu kanıtlar gibi. Ama biraz daha bekleyin.

Bu noktadan sonra film farklı bir yöne giriyor ve heyecanını son ana kadar koruyor. Filmin senaristlerinden biri tv dizileri Buffy ve Angel'ın yazarlarından Joss Whedon. Yönetmeni ise Cloverfield filminin ve Lost dizisinin senaryo yazarlığından tanıyabileceğimiz Drew Goddard. Hazır vizyondayken büyük ekranda kaçırmayın derim. Film, 18 yaş üstü izleyicilere yönelik.

Öneri: Fragmanı izlemeden filme gidin, fragmanda sizi şaşırtacak sahneleri açık eden görüntüler olabilir.


FİLM HAKKINDA KRİTİK BİLGİ BAŞLIYOR / SPOILER ALERT 

5 gencin öldürülüşünü insanların televizyonda izlediğini ve böyle tv programlarının tüm dünyada yayınlandığını öğrenince "1984" tarzı korkunç bir dünya bekleyişi içine giriyoruz. Daha sonra bir noktada bunun dinsel bir tören olabileceği ortaya çıkıyor ve alttakiler denilen varlıkların kim olduklarını merak ediyoruz. Sonu etkileyici ve akılda kalıcıydı, ama sanırım benim tercihim fantastik bir son olmazdı. İnsanların inançları boşa çıksaydı daha ilginç bir son olabilirdi bence.

Birkaç söz de filmin komedisi hakkında... Film, diğer teen slasher filmleriyle dalga geçip kara komedi mi yapmaya çalışıyor tam anlayamadım. Anlayanlardan yorum beklerim.

0 yorum: