07 Mayıs, 2012

Haftanın Filmi: Chronicle

Pazartesi, Mayıs 07, 2012 Gönderen Berna Arslan , , , yorum yok

Haftanın Filmi yazılarına Chronicle ile devam...


Chronicle, Türkçe gösterim adıyla Doğaüstü, süperkahraman filmlerine yeni bir soluk getiriyor. Ne afişi ne de filmin özeti benim için ilgi çekiciydi, ama iyi ki bu filmi kaçırmamışım diyorum.

Doğaüstü'nün kahramanları üç genç: Andrew, Matt ve Steve. Üç arkadaş, bir parti akşamında yerin altından gelen ilginç sesler duyar ve ne olduğunu araştırmak için seslerin geldiği çukura girerler. Bu çukurdan eşyaları akıl gücüyle hareket ettirebilme (telekinesis) yeteneğiyle dışarı çıkarlar.

Film, Andrew'nun kamerasından çekilmiş. Bu özellik, filme bir gerçekçilik katmış denebilir. Hasta bir anne ve şiddet gösteren bir baba ile yaşayan Andrew, sosyal ilişkilerde pek başarılı olmayan içine kapanık bir genç. Yeni bir güç edinen Andrew'nun değişimini izlemek Anakin Skywalker'ın Darth Vader'a dönüşümünü izlemek gibi bir nevi. 


Tipik bir süperkahraman filminin ana karakteri bir güç edinir ve bu gücü iyilik uğruna kullanır, insanları kurtarır. Doğaüstü'nde ise gençler, bu güçlerini hayatlarını bu yönde değiştirmeden, biraz da keyif ve eğlence amaçlı kullanıyor. Bu da bu filmi benim için Batman vb. gibi filmlerden daha çekici hale getiriyor. Bence üç oyuncu da çok başarılı seçilmiş. Film, sonuna kadar heyecanını koruyor. Imdb'de 10 üzerinden 7.3 puan alan film, rottentomatoes'ta 100 üzerinden 85 almış. Tavsiye edilir, iyi seyirler...

0 yorum: