08 Mayıs, 2012

412 - Lezzetli limonlu tatlı tarifi

Salı, Mayıs 08, 2012 Gönderen Berna Arslan , , yorum yok

Bu tarifi bir arkadaşım Facebook'ta paylaşmış. İlginç olan ise bu tarifin yazar ve şair Sylvia Plath ile ilişkilendirilmesi. Plath, The Joy of Cooking kitabını kullanarak yemekler yapmayı severmiş. Şairin adının bir tarifte geçmesi şaşırtıcı olabilir, çünkü kendisinin intiharının fırınla ilgisi var. İç karartmadan önce deneyip beğendiğim tarife geçmek istiyorum.

İçindekiler:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan toz şeker (fincanı 128 gr olarak aldım)
1/4 fincan un
1 limon kabuğu
1 fincan süt (fincanı 240 ml olarak aldım)
1/4 fincan limon suyu (2 limon suyu gibi düşünülebilir)
3 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
1/4 çay kaşığı tuz
Süs için pudra şekeri


Yapılışı:

Bu tarif kişilik porsiyonlar olarak hazırlanıyor. Bunun için fırına giren küçük kapları kullanabilirsiniz. Tarifte 6 adet 170 gr.lık (6 oz) kap kullanılmış. Ben de evde uygun ne bulduysam onu kullandım. Güveç kapları da kullanabilirsiniz.

Öncelikle kapları yağlamak gerekiyor tereyağı ile. Daha sonra az biraz toz şeker serpebilirsiniz kapların dibine (1/3 fincan kadar toplamda). Ben bu kısmı atlamışım, bir şey değiştiğini sanmıyorum. 

Orta büyüklükte bir kapta 2/3 fincan şeker, un ve limon kabuğunu karıştırın. Daha büyük bir kapta ise süt, limon suyu ve yumurta sarılarını karıştırın. Karıştırdığınız kuru malzemeleri ıslak malzemelere ilave edin ve karıştırın (mikser yerine karıştırıcı kullanabilirsiniz).

Küçük bir kapta yumurta beyazlarını tuz ile karıştırın (köpükler oluşana kadar). Yavaşça limonlu karışıma ilave edin. Karışımı kaplar arasında eşitçe paylaştırın ve kapların üzerini folyo ile kaplayın. Kapları bir fırın tepsisine koyun ve tepsiyi kapların orta hizasına gelecek şekilde sıcak su ile doldurun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika folyo ile, 20 dakika da üstlerini açarak pişirin. 15 dakika dinlenmesine izin verin. Servis için ters çevirin ve biraz pudraşekeri ile süsleyin. 

Oldukça hafif ve ferah bir tadı var. Afiyet olsun!

Kaynak burada.

0 yorum: