05 Eylül, 2012

Haftanın Filmi: The Producers

Çarşamba, Eylül 05, 2012 Gönderen Berna Arslan , , , , , 2 yorum

Sağlam bir morale ihtiyacınız varsa ve gülmek istiyorsanız aradığınız filmin adı The Producers, yani yapımcılar. Film, açılış sahnesinden kapanışa kadar gülmeyi garantiliyor ve çok iyi oyuncu performansları sunuyor.

Yapımcı Max Bialystock eski zengin günlerini aramaktadır ve oyunlarına para toplamak için yaşlı kadınlara yarenlik etmektedir. Hesaplarını tutmakla görevli muhasebeci Leo Bloom'un aklına gelen parlak bir dolandırıcılık fikri ikilinin hayatını değiştirecektir. Artık bu kafadarların amacı sahnelecek yeni bir oyun fikri için yüksek miktarda para toplamak ve gişede batarak bu paranın üzerine konmaktır.


Bu macera içinde tanıştıkları senaryo yazarı, yönetmen ve başrol oyuncusu karakterleri  akılda kalacak cinsten. 1968 yılında vizyona giren film, En İyi Senaryo dalında Oscar sahibi. Filmin senarist ve yönetmeni Mel Brooks. Başrolleri ise Bialystock rolünde oldukça komik olan Zero Mostel ve komedi filmlerinden tanıdığımız Gene Wilder paylaşıyorlar. Film imdb'de 10 üzerinden 7.7 alırken, rottentomatoes'taki puanı 8.1. Hollywood bit pazarına nur yağdırıp bu filmin yeni bir versiyonunu 2005 yılında çekmiş.



Son olarak Amerikan Film Enstitüsü'nün belirlediği tüm zamanların en komik 100 filmi listesinde 11. sırada olan The Producers, birden fazla kere zevkle izlenebilecek bir yapım. İyi seyirler!

2 yorum:

Burcu dedi ki...

Filmi en kısa zamanda izleyeceğim,teşekkürler bilgi için . Bu arada 200. takipçinizim :)

BBÖ dedi ki...

aa çok sevindim =)