15 Ekim, 2012

450 - Storm Stocker: Cinsiyetsiz yetiştirilen çocuk

Pazartesi, Ekim 15, 2012 Gönderen Berna Arslan , , yorum yok

2011 Mayıs'ında çocuklarını cinsiyetsiz yetiştirmeye karar verdiklerini açıklayan Kanadalı Stocker ailesi büyük bir tartışma başlattı. Cinsiyetini ebeveynleri, iki ağabeyi ve ebesinin dışında kimsenin bilmediği bebek Storm Stocker, annesi ve babası tarafından toplumun dayattığı cinsiyet kurallarına bağlı kalmadan yetiştirilecek. Bu sebeple kendisine verilen isim herhangi bir cinsiyet belirtmezken, giydiği kıyafetler ve oynadığı oyuncaklar da bir cinsiyet farkı içermeyecek.
4 aylık Storm, ağabeyi ile birlikte.
Aile, Storm'un büyüyünce kadın veya erkek olmayı kendisinin seçeceğini belirtiyor. Çocuk dünyaya geldiğinde en yakın kişilerin bile ilk sorduğu sorunun çocuğun kız mı erkek mi olduğunu söyleyen aile, bu davranışın röntgenci ve sağlıksız olduğunu savunuyor.

Çocuk gelişim uzmanları ise bunun tehlikeli bir deney olabileceğini belirtiyor. Çocukların normal gelişimleri içinde kim olduklarını bilmeye ihtiyaç duyduklarını ve bunu bilmemenin onları toplum içinde marjinal bir noktaya iterek diğerleri tarafından baskı görebilecekleri bir ortam oluşabileceğini belirtiyorlar. 

Diğer erkek çocuklarına da cinsel kimlik baskısı dayatmayan aile, onların saçlarını uzatmalarına, istedikleri gibi örmelerine ve istedikleri kıyafetleri giymelerine izin veriyor. Okula gitmeyen çocuklar evde eğitim görüyor.

Kaynak: http://abcnews.go.com/Health/baby-storm-raised-genderless-gender-dangerous-experiment-child/story?id=13693760, http://www.dailymail.co.uk/news/article-1391772/Storm-Stocker-As-gender-experiment-provokes-outrage-poor-childs-future.html

0 yorum: