24 Ekim, 2013

Nostalji: Number One Tv Milenyum Top 100

Perşembe, Ekim 24, 2013 Gönderen Berna Arslan 1 yorum

2000 yılına girerken bir milenyum çılgınlığı sarmıştı tüm basını hatırlarsınız. Geride bırakacağımız milenyumun en önemli olaylarının, kişilerinin, filmlerinin listeleri yapılıyordu. Number One Tv de milenyumun en iyi 100 şarkısı diye bir liste oluşturacağını açıklamış ve izleyicilerinden şarkı seçimlerini göndermelerini istemişti. Bu liste, yılbaşı gecesi yayınlanacak ve saat tam 12'de de birinci şarkı çalınacaktı.



Müzik sever biri olarak ben de bu listeye girmesi gerektiğini düşündüğüm birkaç şarkının ismini göndermiştim, şimdi hangileri olduğunu hatırlamasam da. Yılbaşı gecesi ise çok heyecanlı bir şekilde salondan devamlı içerideki odaya giderek hangi şarkının çıktığını ve listedeki geri sayımı takip ediyordum.

Birinci şarkıya geldiğimdeyse hiç beğenmemiştim, bu ne biçim şarkıydı, melodisi bile pek güzel değildi. Daha sonra öğrenecektim ki bu şarkının aslında sözleri önemliydi, John Lennon'dan Imagine'di.


Belki aranızda bu listeyi hatırlayıp nostalji yaşayanlar vardır diye paylaşıyorum, burada görebilirsiniz. Ayrıca ekşi sözlükte de resim halinde tüm listeyi buldum, ona da buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

nmelih dedi ki...

numbertv'nin sitesine şuan erişilemiyor. alkışlarla yaşıyorum'un sitesinde tüm şarkılar tek video olarak mevcut.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/149131/number-one-millenium-top-100-listesi