04 Eylül, 2014

550 - Eğitim Gönüllüsü Oldum

Perşembe, Eylül 04, 2014 Gönderen Berna Arslan , , , , 3 yorum

Yaz süresince Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) düzenlediği yaz etkinliklerinde gönüllü olarak görev yaptım. İçinde severek yer alabileceğim bir gönüllü kuruluş bulmak için internette arama yaptığımda TEGV'in kendime en yakın kurum olduğunu hissettim ve böylece başvuruda bulundum. 

Siz de TEGV'de gönüllü olarak çalışmak isterseniz öncelikle vakfa internet üzerinden başvuruda bulunuyorsunuz. Bunun için adres şurada (eğer isterseniz bizzat kuruma giderek de başvuruda bulunabilirsiniz). Başvurunuzdan belli bir süre sonra size vakıf tanıtım toplantısına katılabileceğiniz yönünde bir e-posta geliyor. Bu ilk toplantıda vakfın tarihi ve amaçları hakkında bilgi ediniyor ve vakıfta yapılan etkinlikleri daha yakından tanıma fırsatı buluyorsunuz. Grupça yapılan çeşitli aktivitelerle de diğer gönüllülerle kaynaşma fırsatı yakalıyorsunuz.

Vakıf tanıtım toplantısından sonra kararınız olumluysa bir sonraki toplantıya katılarak Temel Gönüllü Eğitimi'ni alıyorsunuz. TEGV'in yaz etkinlikleri programı için temel eğitim yeterli. Okul dönemi etkinlikleri için ise hangi etkinlikte yer almak istiyorsanız ona göre bir eğitime daha katılıyorsunuz. 

Çocuklarla birebir yapabileceğiniz etkinliklerin sayısı oldukça fazla ve içerikleri de iyi düşünülmüş ve eğlenceli. Bu adreste bir etkinlik listesi bulabilirsiniz.



Davet e-postasını aldığımda TEGV'e yaptığım ikinci başvuruydu. İlkinde ya zamanlamam pek iyi değildi ya da ikinci seferde sosyal bilimlerde doktora yapıyor olmam etki etti, bilemiyorum.

Yaz boyunca 4. ve 5. sınıf çocuklarıyla çeşitli etkinlikler yürüttüm. Yaz etkinliklerinin belli bir programı var, yani belli bir müfredatı izliyorsunuz da diyebiliriz. Genelde etkinlikler, çocukların güzel zaman geçirirken düşünmesini veya öğrenmesini sağlayan cinsten. Bizim etkinliklerimiz de sanat, çevre bilinci, bilim üzerineydi diyebilirim. 

Çocuklarla vakit geçirmek ve onların anlattıklarını dinlemek, size de iyi gelecektir.

TEGV, gezici ve sabit eğitim noktalarından oluşuyor. Türkiye'nin birçok ilinde bu eğitim noktaları bulunuyor. Başvuru yaparken size yakın bir noktayı seçmeniz mümkün. 

TEGV'in arka planında da gönüllü olarak çalışabiliyorsunuz, yani vakfa kaynak sağlama gibi işlerde de yer almak mümkün.

Son olarak, bağışta bulunmak isterseniz de şu sayfayı inceleyebilirsiniz.

"Bir çocuk değişir, Türkiye değişir."

Resim kaynak: http://images.markapon.com/files/tegv-0-2.jpg

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel, ben de çeşitli derneklerde çevre gönüllüsü olarak görev alıyorum, ama biraz daha açar mısınız yani ne yapıyoruz çocuklara birşey mi anlatıyoruz birlikte aktivite mi yapıyoruz, çok teşekkür ederim..

BBÖ dedi ki...

Merhaba,

Çocuklarla çeşitli aktiviteler yapılıyor. Bu aktiviteler okuyup düşünmeyi, el işlerini içerebiliyor; bilim, sanat, doğa ile ilgili olabiliyor örneğin. Birebir iletişim halinde oluyorsunuz çocuklarla. Sitelerinde okul dönemi etkinliklerini detaylı şekilde bulabilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Bizde Söz Konusu Sanat ekibi olarak böyle bir vakıfın ve benzer derneklerin müzik işlerini gönüllü olarak ücretsiz yapmak isteriz, iyi çalışmalar. Keman Kursu İzmir