07 Kasım, 2014

552 - Göz bebekleri cinsel yönelimi ele veriyor

Cuma, Kasım 07, 2014 Gönderen Berna Arslan , , yorum yok

Göz izleme tekniklerinin gelişmesiyle birlikte psikoloji alanında bu teknikle birçok çalışma uygulanıyor. Son yıllarda göz bebekleri ve cinsellik arasında da bağlantı kurulmaya başlandı. Göz bebeğinin genişlemesinin nedenleri arasında kişinin ilgi duyması veya cinsel olarak uyarılması sayılıyor.



Heteroseksüel ve homoseksüel kadın ve erkeklerle yapılan bir çalışmada katılımcılara kadın, erkek ve manzara videoları gösterildi. Heteroseksüel erkeklerin göz bebeklerinin kadın videolarını izlerken genişlediği gözlemlendi. Benzer şekilde homoseksüel erkeklerin göz bebekleri erkek videolarını, homoseksüel kadınların göz bebekleri ise kadın videolarını izlerken genişledi. Henüz anlaşılmayan bir biçimde ise heteroseksüel kadınların göz bebekleri hem kadın hem de erkek videolarını izlerken genişleme eğilimi gösterdi. 

Göz bebeklerinin genişlemesinin karşı tarafa verdiği mesaj eski zamanlardan beri bilindiğinden, asırlar önce hayat kadınlarının göz bebeklerine genişletici özel bir damla sıktıkları biliniyor. 


Kaynak:
http://www.nydailynews.com/news/national/eye-horny-baby-pupil-dilation-key-indicator-sexual-orientation-new-study-article-1.1130026

Resim kaynak:
http://westsidetoastmasters.com/resources/book_of_body_language/chap8.html
http://www.medscape.com/viewarticle/760760_2

0 yorum: