28 Haziran, 2011

284 - Evi Karıncalar Basarsa

Salı, Haziran 28, 2011 Gönderen Berna Arslan , , 6 yorum

Bugün mutfaktan odaya doğru uzanan bir karınca sürüsüyle karşılaştım. En sevimsiz kısmı ise mutfak tezgahlarına kadar ulaşmış olmalarıydı. İlk iş olarak yuvalarını bulmaya çalıştım, nereye gittiklerini takip ettim. Koridordakiler balkona ulaşırken mutfaktakiler amaçsızca dolaşır gibi görünüyorlardı. 


Eğer sizin de başınıza böyle bir durum gelirse internette okuduğum tavsiyelere göre karıncaların çıkış noktalarına şu maddelerden koyabilirsiniz: tuz, limon, sirke, tarçın, nane ve acı biber. Karıncaları öldürmekten yana değilim o yüzden mümkün olduğunca az zararla durumu atlatmaya çalıştım, yine de bazı zayiatlar oldu. Durum çok fenaysa ilaçlamayı düşünebilirsiniz elbette ama siz yine doğal yollarla atlatmaya çalışın önce. Bakalım bizim evin hali ne olacak...

Dipnot:  Karınca yemi alırsanız, karıncalar bu yemi yuvalarına taşıyor ve birçok üyeden (belki 1 veya 2 milyon) oluşan tüm koloni ölüyor. İşi katliam boyutuna taşımaya gerek yok, bunun yerine yürüme yollarına veya çıkış noktalarına karıncalar için de etkili olan böcek gazı sıkabilirsiniz.

6 yorum:

Murat Beyabat dedi ki...

tuz denedim geçen tereddüt bile etmediler, yürüdüler dolaştılar üstünde. bunlar yürüdükleri yerlere kimyasal bırakıp arkadan gelenlere yol gösteriyorlar diye biliyorum, kanımcaca onun antagonisti bir madde de (o da neyse artık) baya etkili olacaktır.

BBÖ dedi ki...

tuzun üstünde güzelce gezindiler, deterjan denedik bayağı başarılı görünüyor

Ledlebi dedi ki...

bizim evde de karınca sorunu vardı(hala var) İlk başta dert etmedik. Ama sonra tarantulamın kabının içine girdiklerini görünce sinirlendim, önceden kıyamadığım karıncaları gördükçe öldürmeye başladım ve örümceğimin yanında nöbet tutup, gelen karıncaları öldürdüm. Karıncalar hala evde ama artık tarantulamdan uzak durdukları için tek taraflı ateşkes ilan ettim.

BBÖ dedi ki...

deterjanın da kar etmediğini gördük, kara kara düşünmekteyiz =) yalnız evine karınca giren sayısı çok fazla, kurtulamayan sayısı da öyle galiba...

septegram dedi ki...

kesinlikle domatesin sap kısmını yollarına koymalısın bırak ordan yürümeyi o bölgeye 100 metre yaklaşamıyorlar :) annem böyle kurtuldu karıcalardan :)

BBÖ dedi ki...

bu fikri deneyeceğim!