12 Kasım, 2012

459 - Liste Halinde Okunması Gereken Kitaplar

Pazartesi, Kasım 12, 2012 Gönderen Berna Arslan , , 11 yorum

Çeşitli kaynaklardan faydalanarak hem Dünya hem de Türk edebiyatı için iki adet okunması gereken kitaplar listesi hazırladım.

Bu listelerde hem eski klasikler hem de modern edebiyatın klasikleşmiş eserleri, yazarlarıyla birlikte yer alıyor. İsterseniz basıp yazılı şekilde saklayabilir, isterseniz bilgisayarınıza kaydederek okuduklarınızı işaretleyebilirsiniz.
Listeleri oluştururken birçok kaynaktan faydalandım, ama elbette eksikleri olabilir. Eklemek istediğiniz kitaplar varsa lütfen yorum olarak bırakın, listemiz daha da zenginleşsin!

Dünya edebiyatı listesi burada.

Türk edebiyatı listesi de burada. 


11 yorum:

BaSak dedi ki...

Goodreads ve amazon'a eklemeli bu listeleri. Cok tesekkurler.

BBÖ dedi ki...

Rica ederim, işe yaraması ümidiyle. =)

NarÇelen dedi ki...

Güzel kitaplar.
Ama gönül ister ki yeni yazarlarımızı da görelim bu listelerde..

BBÖ dedi ki...

Daha çok klasik ve modern klasik çerçevesinde görülebilecek kitapları ekledim.

Ozlemaki dedi ki...

geçen gün başıma ne geldi:
okulu boyamak için gelen ustalardan bir tanesi ilk selamlaşmanın ardından "bu kadar mı kitabınız var okul kütüphanesinde?! Çok yazık" dedi. Naci usta haklıydı. Evden getirdiğim ilavelere, bağışlara rağmen "kısırdık". Öğlene doğru ara verdiklerinde Ruslardan başladık konuşmaya sonra birdenbire kendimizi Jung'dan söz ederken bulduk. O da ben de temelde bu dünya üzerinde yaşayan herkesin okumuş olması gerekenleri Lise 1. sınıfa kadar tamamladığımız sonra 2. tur okumaları 25'imizden sonra yaptığımız ve sindirdiğimiz için huzur içinde gülümseyerek işe devam ettik.
Ertesi gün müdürüm geldi. Naci ustanın eline bir ortamda mikrofon vermemiz gerektiğini ve böylece okumayan öğretmenlerimizin feyz alma ihtimalini doğuracağımıza inandığımı belirttim.

Veee kabul edildi! Çok mutluyum! =)

BBÖ dedi ki...

Harika bir fikir! Naci Usta'lardan lazım ülkemize.

Özellikle Türk edebiyatı listesini hazırlarken farkettim ki okunması gereken kitapların bir kısmından lisede bahsedilmiş. Ama o kadar kuru kuruya geçiştirilmiş ki... Mesela şu sıralar Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü okuyorum ve ne kadar mizahi bir kitap olduğunu farkediyorum. Hem konusu farklı, hem okuması eğlenceli. Bir lise öğrencisi için biçilmiş kaftan. Ama kimbilir bize nasıl tanıttılar bu kitabı, "ilk bilmemne" diye tanıtılıp geçiştirildi herhalde.

Ozlemaki dedi ki...

yahu Sinekli Bakkal'ı Yunan arkadaşlarım Türklerden daha iyi biliyor...halimiz duman.
Karamanlıca yazılmış ne kadar önemli kitaplar var bir de...

Adsız dedi ki...

Merhaba bu güzel listeye Turgut özakmanın şu çılgın Türkler romanını ve ayşe kulinin nefes nefese romanınıda eklemenizi tavsiye ederim

Unknown dedi ki...

Güzel bir liste olmuş. Emeğinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Aynada Batan Güneş de çok güzül bi kitap tavsiye ederim

xxxxx dedi ki...

Liste güzel ama buraya Sabahattin Ali ve Kemal Tahir'in kitaplarının eklenmemesi kötü olmuş...