24 Ağustos, 2009

29 - Burçlar ve İnsanın Evrimi

Pazartesi, Ağustos 24, 2009 Gönderen Berna Arslan , , , yorum yok

Burçlara inanıp inanmamak serbest, ancak ilginç bir bilgi öğrendim bu oniki burç hakkında. Astrolojiye göre, burçlar insanın evrimini simgeliyorlarmış. Evrim denince bilimsel bir evrim anlamamak lazım tabii, burada kastedilen evrim daha çok doğumdan itibaren kişiliğin gelişmesi gibi bir olgu.

Örneğin Koç burcu ilk burç olduğundan, insanın evriminin ve evrendeki yerinin ilk aşamasını simgeliyormuş. Hayatın ham enerjisi bu burcun karakterini oluştururmuş. Bebekler kendilerini dünyanın merkezi gibi görürler ve büyüdükçe daha büyük bir şeyin bir parçası olduklarını keşfederler. Koç burcu insanlarının da bu bebeklik devresini aşmadıkları takdirde enerjilerini kendilerine dönük ve bencilce kullanacakları iddia ediliyor.

Devam ederek Boğa burcuna geliyoruz. İnsanın ilk kullanacaklarının duyu organları olduğu iddiasıyla, kişinin gördüğü, dokunduğu ve fiziksel olarak tutabildiği şeylerin bu burcun gerçekliğini oluşturduğu söyleniyor. Bu yüzden Boğa burcu insanlarının tutumlu, kendini güvende hissetmek isteyen ve alıştığı insanlardan kopamayan kişiler olduğu söyleniyor.

İkizler'de ise Koç'un enerjisini ve Boğa'nın fiziksel tutumunu geride bırakarak, evreni algılamak için gereken zekaya geliyoruz. Olgun İkizler kişisinin iyi bir araştırmacı ve bilgiye değer veren biri olduğu düşünülürken, olgun olmayanın her konuda biraz bilgisi olan ama hiçbir şeyde ustalaşmayan bir kimse olduğu söyleniyor.

Yengeç'e geldiğimizde hayatta kalma amacından biraz uzaklaşıyor ve aile özlemine yaklaşıyoruz. İhtiyacı olanlara "annelik" taslamaya hazır kişilerden bahsediyoruz. Çocuk sahibi olmak ve büyütmek önemli kavramlar haline geliyor.

Aslan'da ise bireysellik öne çıkmaya başlıyor. Yaratıcılık, ego gibi kavramlar telaffuz ediliyor. İhtiyaç duyulanlar, kişinin bireyselliğini ve yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarmak.

İnsan olgunlaştıkça Aslan'da bahsedilen yaratıcı potansiyeli insanlığın hizmetine sunmak ve faydalı bir birey olmak istiyor. Bu ise Başak'ta gerçekleşiyor. İnsanlığa hizmet; tıp ve eğitim alanlarına eğilim bu burç için olağan sayılıyor.



Burada burçlarımız ikiye ayrılıyor. Buraya kadar saymış olduğumuz burçlar insanın dikkatinin kendine dönük olmasını simgeliyor. İnsanın bireyselliğini, evrendeki yerini keşfetmesini ve anlamasını. Bundan sonra sayacağımız burçlar ise dikkatin insanlığa yönelmesini simgeliyor.

Terazi burcuyla devam etmek gerekirse... Terazi bireyle toplum arasındaki dengeye yönelik bir burç. Bu dengeyi sağlayabilmek için adalet duygusu, mantık ve duygular arasındaki denge ön planda. Aynı zamanda birlikteliği de simgeleyen bir burç. Estetik, güzellik, uyum ve sanatsal değerler ön plana çıkmakta.

Akrep burcuyla birlikte insan duygularını ve bu duyguların hayat ve ölümde oynadıkları rolleri anlamaya yönelik bir gelişimden bahsetmeye başlıyoruz. İnsanları anlamaya meraklı ve sorgulayıcı kişilikler baskın oluyor.

Akrep burcu duyguları ile kontrol etmek ve anlamak isterken, aynı istekler Yay burcunda bilgi ile gerçekleştirilmek isteniyor. Entellektüel bir merak ve bilgiye deneyerek ve yaşayarak öğrenme isteği ortaya çıkıyor.

Akrep'te duygu, Yay'da da bilgi kontrolü sağlanınca, Oğlak'ta otorite isteği baskınlaşıyor. Yaşananların, toplumun kurallarına veya kendi yarattıkları kurallara bağlı olmasını isteme durumu başgösteriyor.

Onbirinci burç olan Kova'ya geldiğimizde, Aslan'da bireyselliği iyice beslenmiş olan insan artık toplumun bir parçası haline geliyor ve toplumu dönüştürme isteği belirginleşiyor. İnsanları anlama, mantık yürütme baskın özellikler halini alıyor.

Son burç Balık'a geldiğimizde ise tüm bu öğrendiklerini kullanmak isteyen bir insanla karşı karşıyayız. Bireysel ve toplumsal olarak bir mükemmellik isteği ve bununla birlikte gelen saf bir idealizm bu burcun ana özellikleri arasında. Kısaca evrile evrile (Balıklar alınmasın), her şeyi mükemmel görmek isteyen, duygusal insanlara dönüşüyoruz da denebilir.

Evet...
Kişiliğin evrimi işte böyle simgeleniyormuş zodyağın oniki burcuyla.

Herkese iyi evrimler!..

0 yorum: