10 Ekim, 2013

524 - Antik Çağ Uzaylıları

Perşembe, Ekim 10, 2013 Gönderen Berna Arslan , , , , , yorum yok

Uzaylıların eski zamanlarda dünyayı ziyaret ettiğine ve bu temasın insan kültürleri ve teknolojilerinin gelişiminde önemli rol oynadığına inananlar var. Antik çağ uzaylılarına inanan bu kimseler, dinlerin doğuşunu da insanların uzaylılar ile temasına bağlıyor. Uzaylıların oldukça gelişmiş teknolojisiyle karşılaşan ilkel insanların onları ilahi varlıklar olarak kabul ettiğini düşünüyorlar.

Antik çağ uzaylılarına inananlar, insanların uzaylılar tarafından yaratıldığını veya insanların uzaylıların soyundan geldiğini düşünüyor. Fikirlerini desteklemek için antik toplumlarda ortaya çıkan bazı nesne veya yapıları öne sürüyorlar. Örneğin, Mısır'daki piramitler gibi yapıların uzaylılar tarafından yapıldığına inanıyorlar. Aşağıda da bu nesnelerin birkaç örneğini bulabilirsiniz. 
Quimbaya kültürüne ait obje.
Uzaylılar ile temasa inananlar tarafından uçağı temsil ettiği düşünülüyor.
M.S. 400-650 arası yapıldığı düşünülen Nazca çizgileri.
Nazca çizgilerinin tepeden bakmaya elveren bir teknoloji olmadıkça yapılamayacağı söyleniyor.
Ancak zaman içinde bu nesnelerin bazılarının aslında insan ürünü değil doğal olduğu veya yanlış tarihlendiği ortaya çıkmış. Çok ilginç bir şekilde Piri Reis'in haritası da bu nesneler arasında sayılıyor. Bu ünlü haritayı başka bir yazıda değinmek üzere kenara alıyorum.

Tom Cruise ile adının anılmasına aşina olduğumuz Scientology tarikatı da uzaylılar ile temasın gerçekleşmiş olduğunu inanıyor. Antik çağ uzaylıları fikrinin savunucuları, Hinduizmde de uzaylıların izine rastlıyor. Hinduizme göre tanrıların uçan arabalarla seyahat ettiği inanışı, uzaylıların varlığına delalet olarak gösteriliyor. 

Tekvin'i (book of genesis) de uzaylı teorisine göre yorumlayanlar var. En uç noktası da Marc Dem'den geliyor: Dem, İncil'deki Tanrı'nın bir uzaylı olduğuna ve insanlığın başka bir gezegende başladığına inanıyor. Diğer yorumculara göre ise melekler aslında uzaylı: Kendilerine gözcü ismi verilmesi de insanlığı gözlemekle yükümlü olduklarından kaynaklanıyor.

0 yorum: