22 Eylül, 2010

202 - Gelinlik Tipleri

Çarşamba, Eylül 22, 2010 Gönderen Berna Arslan , , , 4 yorum

Düğünlerin en yoğun olduğu yaz dönemi ardımızda kaldı, yine de bu yazı, gelinlik arayışında olan hanımlara yardımcı olur diye düşünüyorum. İster düğün ister nikah yapılsın, birçok kadın için gelinlik, evlilik töreninin en önemli kısımlarından biri (belki de en önemlisi).
İnterneti araştırdığınızda neredeyse sonsuz çeşit gelinlik olduğunu görebilir, nereden başlayacağınızı, nasıl seçim yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Ancak gelinlik çeşitleri çok fazla olsa da, sadece birkaç tip gelinlik var. Bu tipleri aşağıda anlatacağım, aynı zamanda hangi vücut tipleri için uygun olduklarından da kısaca bahsedeceğim.

Kraliçe Tipi Gelinlik
Göğüs altından bollaşan bu gelinlik tipinin etek kısmı dar veya genişleyerek inebilir.
Kısa boylu, kalın belli iseniz bu model fazlalıkları örtecektir. Kalçalarınız omuzlarınızdan daha geniş ise, yani armut tipli vücuda sahipseniz, bu model sizi olduğunuzdan şişman gösterecektir. Aynı zamanda hamile gelinler için de tercih edilebilecek bir model. 
 
A-tipi Gelinlik
Bu çoğu geline yakışacak bir model. Kalçaları omuzlarından geniş olan hanımlar belden bollaşan bu tip modelleri tercih edebilirler. Benzer şekilde omuzları kalçalarından geniş olan hanımlar için de oldukça uygun bir modeldir. Büyük göğüslü iseniz, v yaka ile bu modeli kullanabilirsiniz.

Balo Tipi Gelinlik
En çok tercih edilen ve birçok gelin adayının rüyalarını süsleyen gelinlik modellerinden birine geldi sıra. Kum saati tipli bir vücuda, ince bir bele sahipseniz, bu tip gelinlik size yakışacaktır. Kalçalarınız omuzlarınızdan daha genişse yine bu tip gelinliği straplez yaka ile tercih edebilirsiniz. Minyon bir yapıya sahipseniz bu model gelinlik, üzerinizde baskın duracağından pek tavsiye edilmiyor.

Denizkızı Tipi Gelinlik
Bu tip gelinlik, vücut hatlarını belirgin bir şekilde ortaya çıkardığından; zayıf, uzun ve orantılı vücutlar için öneriliyor. Minyon, kalın belli veya ters armut şeklinde bir vücut yapınız varsa tavsiye edilmiyor.
 
Tüp Tipi Gelinlik
Zayıf bir vücuda sahipseniz ve/veya uzun boyluysanız tercih edebileceğiniz bir model. Minyon ve orantılı bir vücuda sahipseniz yine bu modeli tercih edebilirsiniz. Armut tipli bir vücuda sahipseniz bu model kalçalarınızı geniş göstereceğinden sizin için uygun olmayabilir.

4 yorum:

phoibe dedi ki...

en güzeli deniz kızıymış, bunu giymek için düğün öncesi 5 kilo vermeye değer :)))

BBÖ dedi ki...

çok iddialı bir model gerçekten =)

Adsız dedi ki...

balo tipi gelinliğini beğendim çünkü hepsinden güzel olan oydu




anonim

BBÖ dedi ki...

balo tipi çok tercih ediliyor gerçekten de.
birçok gelinde de güzel duracağı garantili bir model.