09 Mayıs, 2010

148 - Lost Karakterlerinin Baba Sorunları

Pazar, Mayıs 09, 2010 Gönderen Berna Arslan , , , yorum yok

Lost'ta geri sayım başladı. Dizinin bitmesine 2 hafta var. Gazetede okuyana kadar farketmemiştim ama neredeyse Lost'taki her karakterin babası ile ilgili bir problemi var. Lostpedia'yı kaynak alarak birkaç karakter için bu sorunları kısaca özetleyeceğim, diziyi güncel olarak takip etmeyenler okumaktan kaçınabilir. 

  1. Alex:  Bebekken kendisini öldürme emri verilmiş olan Ben tarafından kaçırılır ve Ben onun baba figürü olur. Ben, erkek arkadaşını Alex'ten uzaklaştırmak ister ve kızın rehin alındığı bir durumda yanlış karar vererek kızın ölümüne neden olur.
  2. Ben:   Babası alkoliktir, ona kötü davranmaktadır, annesinin ölümünden Ben'i sorumlu tutmaktadır. Jacob'ı baba figürü olarak kabul etmek isteyen Ben, ileride hayal kırıklığına uğrar.
  3. Claire:  Babasının başka bir ailesi olduğunu çok geç öğrenir. Kendi oğlu da babası tarafından terkedilmiştir.
  4. Daniel: Babasının kim olduğunu (Charles Widmore) bilmemektedir. Onun tarafından adaya yollanmıştır.
  5. Desmond: Kayınpederi olan Charles Widmore onu onaylamamaktadır. Gerçek babası ise onları terketmiş ve üç küçük kardeşine bakmak zorunda kalmıştır.
  6. Hurley: Küçükken babası onları terketmiş, ancak piyango vurunca geri gelmiştir.
  7. Jack:  Babasının alkolik olduğunu ve bir ameliyatta bu yüzden başarısız olduğunu raporlamış, babası da bunun üzerine intihar etmiştir. Babası yüzünden yetersiz olduğu inancına kapılmıştır.
  8. Kate: Sonradan gerçek babası olduğunu öğrendiği kişiyi annesine kötü davrandığı için öldürür.
  9. Locke: Locke'u sevecen bir baba rolü ile kandırarak böbrek bağışına ikna eder, sonra gerçek kimliğini açıklar. Yüksek bir kattan onu aşağıya iterek felçli kalmasına neden olur.
  10. Miles: Babasını tanımadan büyür. Dharma Girişim'de ölü zannettiği babasını tanır.
  11. Penelope: Babası sevdiği adamı onaylamaz ve ondan uzak durması için her şeyi yapar.
  12. Sawyer:  Çocukken, babasının annesini öldürüp intihar ettiğine şahit olmuştur. Bunlara sebep olan Sawyer lakaplı adamı (Anthony Cooper, Locke'un babası) adada öldürmüştür. 
  13. Sun:  Babası sevdiği adamı onaylamaz ve ona kirli işler yaptırır.

0 yorum: