13 Aralık, 2011

349 - Almanlar Çıldırdı mı?

Salı, Aralık 13, 2011 Gönderen Berna Arslan , , , , yorum yok

Benim bir blogum vardı değil mi? Bu aralar yoğunluktan yapmam gereken işler dışında hiçbir şeye odaklanamadım maalesef. Özledim blogumu, bu da kavuşmamızın ilk yazısı olsun.

Daha önce bahsetmiştim BBC Hd adlı kanalın belgeselleri çok farklı ve başarılı oluyor diye. Özellikle de gezi belgeselleri. Paul Merton Avrupa'da adlı program da bu başarılı belgesellere bir örnek teşkil ediyor. Paul Merton bir komedyen ve aktör. Avrupa ülkelerini gezip oraların kıyıda köşede kalmış en ilginç yerlerini ve aktivitelerini gösteriyor. Belgeselin Almanya ayağı kesinlikle çok şaşırtıcıydı ve programın en eğlenceli kısımlarından biriydi. İnsanların 5'te işinden çıkıp evlerine gittiği, marketlerin 6'da kapandığı, sessiz, sakin, çalışkan Almanya'da neler oluyormuş meğer... 

Almanlar deyince aklımıza ilk gelenlerden biri de biradır. Bu belgesel ile öğrendiğimize göre Almanlar birayı içmekle kalmıyor, içinde yıkanıyorlar. Birayı oluşturan malzemeleri ahşaptan yapılmış bir jakuziye koymuşlar. Bu jakuziye girip köpükler içinde rahatlarken bir yandan da yanınızdaki musluktan dev gibi bardağınıza bira doldurup içiyorsunuz. Bir odada birden fazla jakuzi var ve kadın-erkek karışık aynı odada bulunuyor. Oradan çıkınca sizi havluya sarıp samandan bir yatak üzerine yatırıyorlar. Anladığımız kadarıyla Almanlar bir yabancıya fiziksel olarak yakın olmakta bir sorun görmüyor. Yine kadın-erkek karışık bir biçimde üzerinizde sadece bir havlu ile samanların üzerinde yanyana yatıyorsunuz.

Görünüşe göre Almanlar çıplaklık konusunda oldukça rahat. Naktiv, yani Naked and Active (Çıplak ve Aktif) isimli grup her türlü aktiviteyi çıplak yapmaktan yana. Örneğin çıplak bir biçimde bowling oynuyor, doğa yürüyüşlerine çıkıyorlar. Bowling oynuyorlar derken, Naktiv grubu giyinik insanların arasında bu aktiviteyi gerçekleştiriyor ve kimse dönüp bakmıyor bile. Tabii grubun erkek üyesi çok daha fazla, sadece bir tane kadın gördük bowlingte.

Paul Merton, Nazilerle dalga geçen bir grup ile
Bildiğimiz kadarıyla Almanlar çalışmayı sever, disiplinlidirler, bilimde de ileridirler. O zaman, onlar için boks yalnıza boks olamaz. Chess-boxing (satranç boksu) diye bir kavram geliştirmişler. Boksörler bir round boks maçı, bir round satranç maçı yapıyor. Hem zihin, hem beden çalışıyor. Ya ringte bir nakavt, ya da satrançta şah-mat oyunu bitiriyor. 

Normal otellerden sıkıldıysanız eski bir hapishane, şimdiyse otel olan bir binada kalabilirsiniz. Eski hücreler odalara dönüştürülmüş. Oda kapıları değiştirilmemiş. İçeride yalnızca bir yatak ve bir masa bulunuyor, zaten daha fazlası sığmıyor. Otelin bazı misafirleri kendilerini hapishane havasına fazlaca kaptırıp eskiden mahkumların giymiş olduğu kıyafetlerden giyiyor ve kaldıkları günler boyunca odalarından dışarı çıkmıyor, yemekleri ise oda kapısının aralığından kabul ediyorlar.

Merton, son olarak ise ahşaptan penis biçiminde oyuncaklar yapan bir aileyi ziyaret ediyor. Evet doğru okudunuz, bu bir aile işi. Anne, baba, kızları ve oğulları çeşit çeşit, renk renk oyuncaklar üretip sonra da yemek sofrasında yeni ürünlerine ad koyuyorlar. "Ormandan gelen vahşi çocuk" gibi. 

Fırsat bulursanız bu belgesele bir göz atın. Sanırım Merton, Türkiye'ye gelmemiş. Acaba gelse burada neler bulurdu?

0 yorum: