20 Eylül, 2011

315 - Ekolojik Yaşam Çiftliği


Fethiye'de değişik bir tatil geçirme imkanınız var; bir çiftlikte yaşamak. Yılın her ayında konaklayabileceğiniz çiftlik, bir dere kenarına kurulmuş ve geniş bir araziye yayılmış halde. Ahşap, taş veya kerpiç evlerde kalma imkanı var. İstenirse mevsime uygun olan çiftlik işleriyle de uğraşılabiliyor.


Etkinlik olarak ormandan ot veya mantar toplayıp, kanyonlarda dolaşıp, derede yüzebiliyorsunuz. Denizde yüzmek için servise binmek gerekiyormuş. Bunun dışında yerel el işlerini öğrenebiliyorsunuz; yani topraktan çanak çömlek yapabilir, yöresel yemekleri pişirmeyi öğrenebilir veya kilim dokuyabilirsiniz. Çiftlikteki yemekler odun ateşi ve geleneksel yöntemlerle pişiriliyormuş. Etkinliklerle ilgili daha ayrıntılı bilgiyi şurada bulabilirsiniz. 


Çiftlik, Dalaman Havaalanı'na 40 km uzaklıktaki Yanıklar Köyü'nde yer alıyor. İnternet sitesine göre Aralık-Mart ayları arasında bir evde iki kişilik fiyat bir ay için 2250 tl. Bu fiyata bütün yiyecek-içecekler, evin giderleri, temizlik dahil. Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz. Burada da bir video var.

0 yorum: