03 Kasım, 2011

333 - Unit 731

Perşembe, Kasım 03, 2011 Gönderen Berna Arslan , yorum yok

2. Çin-Japonya ve 2. Dünya Savaşı sırasında Japon ordusu, Unit 731 yani Birim 731 adı altında insanlar üzerinde acımasız deneylerin yürütüldüğü bir araştırma projesi geliştirmiş. Deneyler genellikle sivil veya asker Çinli ve Koreliler üzerinde yürütülmüş. Siviller arasında çocuklar, hamile kadınlar ve yaşlılar da yer almış. Burada görev alan bilimadamlarının çoğu ise maalesef daha sonra toplumda önemli yerlere gelmişler; siyaset, akademi, iş dünyası ve tıpta yer almışlar. 

Savaş suçlularına önce çeşitli hastalıklar bulaştırılıyor, daha sonra da anestezi verilmeden çeşitli organları alınıyormuş. 2007'de bu işlemi uygulayan doktorlardan biri "İlk denememde korkuyordum, ikincisinde çok daha kolaydı. Üçüncüsünde ise yapmaya istekliydim" demiş. Kan kaybını araştırmak için insanların kol veya bacakları alınıyor, hatta vücudun diğer tarafına bağlanıyormuş.

İnsan denekler, değişik uzaklıklara yerleştirilerek üzerlerinde silah denemesi yapılıyormuş. Bunun dışında insanların başaşağı asılarak ne zaman öleceklerine, damarlarına hava verilerek embolinin ne zaman oluşacağına bakıyor ve bunun gibi birçok korkunç deneyle merak ettikleri bilgiye ulaşmaya çalışıyorlarmış.

Bu deneyler, savaş ortamının ve ötekileştirmenin insanı ne kadar ürkütücü bir hale getirdiğine dair en iyi örneklerden biri. 

0 yorum: