12 Kasım, 2011

338 - Büyük Beden Barbie

Cumartesi, Kasım 12, 2011 Gönderen Berna Arslan , , yorum yok


Yıllardır görmeye alıştığımız barbie bebeklerden çok daha farklı olan bu bebek, artık gerçek hayatta görebileceğiniz bir insan formunda. Peki orijinal Barbie bebek gerçek hayatta varolsaydı, ölçüleri ne olurdu? 96-46-86 ölçülerinde olacak ve istatistiklere göre ancak 100.000'de 1 varolabilecekti. Ayrıca bu kadının zayıflığı yüzünden adet görmesi mümkün olmayacaktı. 

Peki bu bebeklerle saatlerce oynayan kız çocukları üzerinde bu imajın kötü bir etkisi var mı? Öyle olduğu düşünülüyor. Örneğin 2006 yılında yayımlanmış ve 5 ila 8 yaş arası kızlar ile yürütülmüş bir çalışmada, Barbie'nin daha küçük yaştaki kızlarda zayıflama isteği ve kendine güven eksikliğine neden olabileceği gözlenmiş. Ayrıca bu saplantıyı ileriye götürüp dünyada en fazla estetik ameliyat yaptırma rekorunu da göğüslemiş olan Cindy Jackson'ın hayali de Barbie bebeğe benzemekmiş. Nip/Tuck izleyenler bu konuyla ilgili bir bölümü de anımsayabilir. 

Büyük beden Barbie, gerçekçi bir portre çizmesi açısından daha sağlıklı olabilir. Umarım bu hastalıklı sıfır beden takıntısı bizim neslimizle beraber sona erer ve normal -ve daha güzel- kadınlar hakettikleri değere kavuşur.

Dipnot:  Yukarıdaki resim Barbie markasına ait değil. Ait olduğu markayı bulamadım.

0 yorum: