13 Kasım, 2012

460 - Ünlü oyuncuların geri çevirdiği iyi roller

Salı, Kasım 13, 2012 Gönderen Berna Arslan , yorum yok

Yıllar önce Minnie Driver'a Titanic'te başrol teklif edildiğini, ama Sel'i (Hard Rain) çekerken yine sulu bir filmde oynamak istemeyip bu rolü reddettiğini okumuştum. (Hiç sevmediğim bir oyuncu olduğu için ve Kate Winslet rolü kaptığı için de mutlu olmuştum.) Driver gibi efsanevi filmlerde rol almayı reddedip sonra pişman olan oyuncu sayısı az değil.

Kısa bir listeye göz atalım:

1. Will Smith - Teklif edilen rol: Matrix'te Neo

Kötü bir film olan "Vahşi Vahşi Batı"da oynamadan önce Matrix gibi kült bir filmdeki başrolü reddeden Smith, Keanu Reeves'in hayat verdiği karakteri izledikten sonra "bunu çok nadir söylerim, fakat ben oynasam bu rolü mahvederdim" demiş.



2. Jack Nicholson - Teklif edilen rol: Baba'da Michael Corleone

İşte büyük pişmanlık bu olmalı! Al Pacino'dan önce kendisine teklif gelen Nicholson, o zamanlar oyuncuların etnik özelliklerine göre rolleri kabul etmesi gerektiğini düşündüğünü, yani bir İtalyan'ı İtalyan bir oyuncunun canlandırması gerektiğini düşündüğünü söylüyor.

3. Kevin Costner - Teklif edilen rol: Esaretin Bedeli'nde başrol

Imdb'de aldığı puanlarla birinci sırada olan film Esaretin Bedeli'nde (The Shawshank Redemption) başrolü geri çeviren Costner, bilin bakalım o sıralar hangi projeyle ilgileniyordu: Film tarihinin en kötü filmlerinden olan Su Dünyası (Waterworld) ile.

4. Sean Connery - Teklif edilen roller: Matrix'te Morpheus ve Yüzüklerin Efendisi'nde Gandalf

Connery, bu rolleri kabul etmediği için sonradan pişman olduğunu kabul ediyor.

5. Matt Damon - Teklif edilen roller: Avatar'da başrol ve Kara Şövalye'de Harvey Dent

Damon, yüksek gişeye sahip Avatar'daki başrolü Son Ültimatom (The Bourne Ultimatom)'un çekim tarihleriyle çakıştığı için, son yılların en gözde filmlerinden Kara Şövalye'deki (The Dark Knight) rolü ise Clint Eastwood'un filmi Invictus'ta rol alırken reddetmiş.

6. Gwyneth Paltrow - Teklif edilen rol: Halka'da başrol

Ünlü korku filmi Halka'da (The Ring) Paltrow'un geri çevirdiği başrol, Naomi Watts tarafından canlandırıldı. 

7. Michelle Pfeiffer- Teklif edilen roller: Kuzuların Sessizliği'nde ve Temel İçgüdü'de başrol

Pfeiffer'ın geri çevirdiği iki filmde de başrol oyuncuları akılda kalıcı performanslar sergileyip, Hollywood'taki yerlerini sağlamlaştırdılar.


Kaynak:
http://www.chacha.com/gallery/4620/which-stars-turned-down-legendary-roles?utm_medium=referral&utm_source=zergnet.com&utm_campaign=zergnet_32404

0 yorum: